Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelegalai iš Vietnamo slėpėsi Pikčiūnų ir Jociūnų kaimų miškuose

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė nelegalų iš Vietnamo grupę. Nuošalioje miškingoje vietoje sieną perėję aštuoni užsieniečiai penktadienį keliaus į teismą.
Nelegalai iš Vietnamo
Nelegalai iš Vietnamo / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Bygirdų kaimu aptiko grupės asmenų pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą. Abiejų šalių teritorijose šioje nuošalioje vietovėje plyti miškai.

2013 m. pasieniečiai iš viso sulaikė 68 nelegalus iš Vietnamo.

Pėdsakais VSAT pareigūnai, talkinami tarnybinio šuns, sekė apie pusketvirto kilometro iki Vilniaus rajono Pikčiūnų kaimo. Čia prie vieno gyvenamojo namo pasieniečiai sulaikė vyrą, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, yra Vietnamo pilietis.

Netrukus paieškas tęsę pasieniečiai ties Vilniaus rajono Jociūnų kaimu sulaikė pamiškėje besislėpusius dar septynis asmenis – šešis vyrus bei moterį. Nuo čia iki sienos – pusšešto kilometro.

Šiemet  – jau antra nelegalų iš Vietnamo grupė

Šeši sulaikyti vyrai pateikė Vietnamo piliečių pasus. Užsieniečių amžius – nuo 15 iki 34 metų. Moteris dokumentų neturėjo. Nelegalai nešėsi kuprines su asmeniniais daiktais.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Nelegalai uždaryti į areštinę. Penktadienį vietnamiečius ketinama atvesdinti į teismą, kuris spręs dėl jų laikino apgyvendinimo VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Šiemet tai yra antra pasieniečiams įkliuvusi vietnamiečių nelegalų grupė. Sausio viduryje aštuonis tokius nelegalus, neteisėtai perėjusius sieną iš Baltarusijos, VSAT pareigūnai buvo sulaikę Ignalinos rajone.

2013 m. pasieniečiai iš viso sulaikė 68 nelegalus iš Vietnamo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius