-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelegalią valiutos keityklą įkūrę klaipėdiečiai stos prieš teismą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl dviejų šešėlinių valiutos keitėjų. Tyrimo duomenimis, per vienerius metus įtariamieji nelegaliai iškeitė įvairios valiutos grynaisiais pinigais, kurios vertė, konvertavus į eurus, siekia daugiau nei 2,3 mln. eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad anksčiau vienoje finansų įstaigoje dirbę klaipėdiečiai, neturėdami valiutos keitimo paslaugoms teikti reikalingos licencijos, keitė litus į užsienio valiutą, užsienio valiutą į litus ir vieną užsienio valiutą į kitą. Nelegalūs valiutos keitėjai veiklą organizavo vadinamosios išvežiojamosios prekybos būdu. Reikalingą kiekį atitinkamos užsienio valstybės valiutos įtariamieji susitardavo pakeisti atvežę ją į kliento namus ar susitikimų įvairiose miesto vietose metu. FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai išaiškino, kad nelegalių valiutos keitėjų klientais buvo tapę ir šešėliniai uostamiesčio verslininkai, teikiantys pervežimo paslaugas iš Skandinavijos, Didžiosios Britanijos ir kitų valstybių.

FNTT nuotr./Pas nelegalius valiutos keitėjus aptikti pinigai.
FNTT nuotr./Pas nelegalius valiutos keitėjus aptikti pinigai.

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai nustatė, kad per metus vienas nelegalios išvežiojamosios valiutos keitėjas įvairia užsienio valiuta pakeitė daugiau nei 1,4 mln. eurų, o kitas – daugiau nei 900 tūkst. eurų.

Tyrimo metu, atlikus abiejų valiutos keitėjų ir jų šeimos narių ūkinį finansinį tyrimą, nustatyta, kad jie negali pagrįsti savo turto teisėtai gautomis pajamomis. Siekiant išplėstinio turto konfiskavimo, abiejų asmenų turimam turtui – piniginėms lėšoms, nekilnojamajam turtui ir prabangiai transporto priemonei – pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūra. Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui. Už nelegaliai ir dideliu mastu keistą valiutą klaipėdiečiams gresia maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki dvejų metų.

FNTT nuotr./Pas nelegalius valiutos keitėjus aptikti pinigai.
FNTT nuotr./Pas nelegalius valiutos keitėjus aptikti pinigai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius