Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemunas daugiavaikį tėvą atidavė tik po dukrytės gimimo

Nelaimėlė našlė su su 6-uoju vaiku iš ligoninės grįžo tą pačią dieną, kai upėje rastas liepos 6-ąją Šakių rajone nuskendęs vyras.
Gelbėtojai nelaimės vietoje dirbo iki tamsos.
Gelbėtojai nelaimės vietoje dirbo iki tamsos. / Rolando Žalgevičiaus nuotr.
Temos: 2 Kateris Nemunas

Šią savaitę 15min.lt jau pasakojo apie liepos 6-osios tragedijos Nemune atomazgą: upė pagaliau atidavė vyrų kūnus.

Praėjusį sekmadienį Šakių rajone iš vandens ištraukti jau yrantys dviejų vyrų, kurių keletą dienų nepavyko rasti, palaikai.

Nelaimės aukomis tapo Arnoldas Naujokaitis (gim. 1981 m.), gyvenęs Krūtulių kaime, bei Darius Bernotavičius (gim. 1975 m.), gyvenęs Plokščių kaime. Pastarasis buvo 6 vaikų tėvas.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ šeštadienį pasakoja, kad D.Bernotavičiaus kūnas rastas tą pačią dieną, kai nelaimėlė našlė su naujagime grįžo iš ligoninės.

Išgirdusi, kad vyrą pasiglemžė Nemunas, nuo patirto šoko liepos 6-osios vakarą Violeta Bernotavičienė atsidūrė ligoninėje.

Ji gimdyti turėjo maždaug po savaitės. Dėl sunkios moters būklės po pusantros paros medikai buvo priversti daryti jai cezario pjūvį.

Nuo tragedijos apdujusi V.Bernotavičienė nebūtų įstengusi pagimdyti pati.Kenčianti motina naujagimei davė Darijos vardą, tuo ji lyg ir parodydama, kad atleidžia savo vyrui Dariui už šeimai suteiktą skausmą.

Kenčianti motina naujagimei davė Darijos vardą.

Anot „Lietuvos ryto“, tuo ji lyg ir parodė, kad atleidžia savo vyrui Dariui už šeimai suteiktą skausmą. Kitų jos vaikų amžius – nuo šešerių iki keturiolikos metų.

Tragedija pribloškė ir septynis vaikus užauginusią Dariaus motiną Salomėją Bernotavičienę. Per trejus metus ji palaidojo jau antrą sūnų.

„Darius nemokėjo plaukti. Net praustis į Nemuną eidavo nenoriai. Pabraidydavo, kol jo vaikai maudydavosi, tačiau pats nelįsdavo.

O sykį pajuokavo: „Mama, Nemune tai jau tikrai nemirsiu – juk į jį nelendu!“ – dienraštis cituoja S.Bernotavičienę.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, lemtingą vakarą kateriu plaukioję trys vyriškiai, pasak liudininkų, galėjo būti neblaivūs.

Šalia prieplaukos esantys žmonės, iškilmingą vakarą 21 val. susirinkę giedoti tautiškos giesmės, netikėtai išgirdo šūksnius tolumoje ir pamatė, kad laivas guli ant šono, skęsta, o vandenyje kapanojasi žmonės.

Keturi krante buvę vyriškiai (Martynas Miliūnas, Edgaras Žemaitis, Simonas Kazarjanas bei Rolandas Astrauskas) sugebėjo išgelbėti vieną skenduolį. Ištrauktą iš upės 20-metį Vytautą Matusevičių iš Siaustuvėlių kaimo medikai išsivežė į Šakių ligoninę, jis patyrė šoką.

Šakių ir Jurbarko gelbėtojai ilgai valtimis ieškojo dviejų dingusiųjų, bet nesėkmingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius