-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nepilnamečiai bus teisiami už benamio nužudymą

Palangos miesto prokuratūra kartu su policijos pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo, savavaldžiavimo bei nežymaus sveikatos sutrikdymo. Prokurorei Eglei Trepšienei surašius kaltinamąjį aktą, byla šią savaitę perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.
Plaktukas
Plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Benamis

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2008 metų kovo 30 dieną apleistame pastate buvusio Palangos kempingo teritorijoje keturi nepilnamečiai be jokios priežasties suspardė ir sumušė lovoje gulėjusį 43 metų benamį, kuris vežamas į ligoninę mirė. Šešiolikmečių dvynių bei dviejų keturiolikmečių berniukų surengtą egzekuciją stebėję trys suaugę vyrai įtariami lengvesniais nusikaltimais – savavaldžiavimu bei nežymiu sveikatos sutrikdymu, teigiama pranešime spaudai.

„Šis ikiteisminis tyrimas užsitęsė dėl to, kad nepilnamečiams prireikė skirti ne tik įprastą psichiatrinę, bet ir socialinės brandos ekspertizę“, – sakė Palangos miesto vyriausioji prokurorė Nijolė Požarskienė. Pasak prokurorės, apklausų metu įtariamieji, Palangos vidurinių mokyklų auklėtiniai, elgėsi neadekvačiai, kikeno, todėl pareigūnams kilo įtarimų, jog jie nesuvokia, ką padarę.

Tačiau ekspertai nustatė, jog nepilnamečiai yra socialiai subrendę ir už padarytą nusikalstamą veiką privalo atsakyti pagal įstatymus. Prokurorės N. Požarskienės teigimu, Palangoje tai pirmas toks nepilnamečių asmenų įvykdytas nužudymas per pastaruosius 10 metų.

Maksimali bausmė, kurią mūsų šalyje už nužudymą bei kitus sunkius nusikaltimus galima skirti pilnametystės nesulaukusiems asmenims – 10 metų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius