-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepilnamečių žiaurumas: dėl 10 litų užmuštas benamis

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai ir Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai bendromis jėgomis atskleidė prieš porą metų įvykdytą nužudymą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje šiuo nusikaltimu kaltinami du devyniolikmečiai. Nusikaltimo padarymo metu jie buvo dar nepilnamečiai.
Konfliktas
Konfliktas / A. Ufarto / BFL nuotr.
Temos: 2 Benamis Šiauliai

2009 metų vasario 27-ąją Šiauliuose, Vilniaus g. esančiame apleistame ir negyvenamame name, buvo rastas nužudyto vyro lavonas. Tai buvo 53 metų nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis Valerijus Gorbunovas. Dėl amputuotų kojos pirštų negalią turintis vyras glaudėsi antrajame nugriauti planuojamo namo aukšte. Pirmajame aukšte nakvodavo kitas vyras, kuris kraujo klane ir rado savo kaimyną. Medicinos ekspertai konstatavo, jog mirtis įvyko dėl smilkinkaulių ir kaukolės pamato lūžių. Be to, vyrui buvo sulaužytas krūtinkaulis, šonkauliai. Benamio kraujo tyrimas parodė, jog vyras buvo girtas – nustatyta 3,28 promilės etilo alkoholio.

Apžiūrėdami įvykio vietą, Kriminalistinių tyrimų biuro specialistai antisanitarinėje aplinkoje, tarp šiukšlių, nuo įvairių daiktų surinko kraujo, seilių ir kitų biologinių pėdsakų, kurie buvo išsiųsti tyrimams. Atlikus visų pėdsakų DNR tyrimus ir palyginus juos su DNR duomenų banke turimais duomenimis, 2010 metų rudenį pavyko nustatyti asmenis, kurie lankėsi įvykio vietoje. Spalio 19 d. buvo sulaikyti Šiaulių rajono gyventojai S.S. ir E.L. Prispausti tyrėjų pateiktų įrodymų, vaikinai buvo priversti prisipažinti.

Įtariamieji pasakojo, kad 2009-ųjų vasario 26-osios vakarą abu bendraamžiai Vilniaus g. esančiame prekybos centre nusipirkę alaus ėjo į netoliese esančio draugo butą. Jų dėmesį patraukė ta pačia kryptimi sunkiai slinkinęs vyras. Jaunuoliai nutarė jį pasekti. Asocialus asmuo ėjo į apleistą namą.

Jaunuoliai rado sekamą žmogų ir jį užkalbino. Šis pasipasakojo, kad nakvoja čia, o pragyvena „revizuodamas“ konteinerius. Benamiui pasakius, kad jis turi pinigų, jaunuoliai pareikalavo juos atiduoti. Vyrui paklausus paauglių, ar jie nuo to jaučiasi gerai, šie supyko ir pradėjo benamį mušti, spardyti, veliau daužyti pagaliu per galvą.

Buvusių nepilnamečių žiaurumą greitai įvertins teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius