Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepilnametė šokdino pareigūnus

Prie ežero su draugais laiką leidusi šešiolikametė Karolina ant kojų sukėlė Panevėžio r. policijos komisariato pareigūnus. Namuose nepasirodžiusios merginos ieškoję policininkai ją surado gretimame kaime, visiškai sveiką.

Nepilnametė vėlyvą pirmadienio vakarą nepasirodė namuose. Apie tai policijos pareigūnams pranešė jos globėja. Nerimą dėl merginos dingimo sukėlė jos praeitis, šešiolikmetė iš namų sprunka nebe pirmą kartą.

Šventė su draugais

Iš globėjų namų nepilnametė pabėgo pirmadienio vakarą, apie 21 valandą. Mažiau nei per parą ji buvo surasta. Panevėžio rajono policijos komisariato viršininkas vyresnysis komisaras Darius Pliavga LŽ patvirtino, kad pabėgusi nepilnametė grįžo į namus. Pasitvirtino preliminari informacija, kad iš vakaro šešiolikametė su draugais prie ežero vartojo alkoholį. Vėliau, dėl neaiškių priežasčių, nieko nepranešusi, mergina naktį praleido su draugais, kitame kaime.

Iš namų pabėgusios nepilnametės globėja Janina apie maištaujančią mergaitę kalbėti atsisakė.

Skaudus išbandymas

Iš namų pabėgusios nepilnametės globėja Janina apie maištaujančią mergaitę kalbėti atsisakė.

Iš Paįstryje gyvenančių žmonių pasakojimų paaiškėjo, kad sprunkančios mergaitės gyvenimas nebuvo rožėmis klotas. Mergina iš namų bėgo ne pirmą kartą. Ypač dažnai tokie atvejai buvo registruojami mergaitei gyvenant su biologiniais tėvais.

„Ji nuolat sprukdavo iš tikrųjų tėvų namų, kurie iki šiol gyvena Plukių kaime (5 km nuo Paįstrio). Jos tėvai nevengia taurelės. Nė vienas nedirba, bet pinigų gėrimui atranda. Iš pradžių mergaitė gyveno pas močiutę, vėliau sugrįžo pas tėvus. Maža to, kad šeimoje nuolat girtaujama, jos tėvas dar yra sėdėjęs kalėjime. Toje šeimoje auga dar viena mergaitė, kuri turėtų eiti į pirmą klasę", – pasakojo Paįstrio pašte kalbinta moteris.

Pašnekovė tikino, kad mergaitės globėjai ja labai rūpinasi.

Pabėgimas nėra įprastas

Vos 12 metų Karolina buvo patekusi į avariją, tuomet mergaitei lūžo raktikaulis. „Jos tėvai gavo 10 tūkst. litų siekiančią draudimo išmoką, bet pinigus pragėrė. Nors, kiek man žinoma, mergaitei reikėjo atlikti operaciją. Ne per seniausiai ji vėl buvo atsidūrusi ligoninėje, tik šįkart, regis, dėl pašlijusių nervų", – vis pasakojo moteris.

Pašnekovė tikino, kad mergaitės globėjai ja labai rūpinasi. Ūkininkaujanti šeima gyvena pasiturinčiai, todėl, priešingai nei tikrieji Karolinos tėvai, gali užtikrinti mergaitės ateitį. Kodėl mergaitė bėga?

„Sudėtinga atsakyti. Karolina turi tokią draugę, kuri ją ir veda iš kelio. Janina bara globotinę, bet ši neklauso", – aiškino moteris.

Kita pakalbinta moteris, globėjų kaimynystėje gyvenanti Alma, nebuvo linkusi atvirauti, tik prasitarė, kad nepilnametė čia gyvena apie metus. „Pabėgo? Pirmadienį aš ją mačiau vaikštinėjančią. Globėjai Karoliną labai myli, augina lyg savo dukrą, bet toks mergaitės elgesys parodo, jog nuoširdi meilė lieka neįvertinta", – LŽ kalbėjo Alma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius