-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepilnametį panevėžietį reketavę du jauni smurtautojai sulaukė bausmės

Smurtu ir reketu prieš nepilnametį kaltintiems dviem anksčiau teistiems 22 metų panevėžiečiams – A. R. ir D. S. paskirtos ketverių ir pusantrų metų laisvės atėmimo bausmės. Taip pat patenkintas 10 tūkstančių litų civilinis ieškinys nuketėjusiajam moralinei žalai atlyginti, teigiama Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime spaudai.
Teismo salė
Teismo salė / Dainiaus Labučio/L.T. nuotr.

Pernai vasaros pabaigoje du linkę nusikalsti panevėžiečiai jaunuoliai ėmė kalbinti vieną nepilnametį bendrauti ir kartu su jais vykdyti nusikalstamas veikas. Nepilnametis nesutiko ir sulaukė grasinimų bei smurto. Pareikalauta 200 litų, vėliau reikalauta dar daugiau pinigų, atimtas mobilaus ryšio telefonas. Lapkričio 17 d. popietę paliepę nukentėjusiajam eiti kartu su jais nusitempė į butą. Čia grasindami šaunamuoju ginklu – revolveriu ir panaudodami fizinį smurtą nepilnamečiui lipnia juosta užklijavo burną, surišo rankas ir kojas. Po to jį mušė, žiebtuvėliu degino kojų padus ir daužė juos metaline dilde reikalaudami perduoti jiems nukentėjusiojo motinai priklausančius 2000 litų, aukso dirbinius. Vėliau susitikę nepilnametį prekybos ir pramogų centre „Babilonas“ vėl reikalavo pinigų. Kitą kartą buvo pareikalauta tėvų asmens pasų ar banko kortelių.

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorė Danutė Baltrušaitytė, palaikiusi valstybinį kaltinimą nagrinėjant šią bylą apygardos teisme, teigia, kad dviejų kaltinamųjų padarytose veikose buvo nustatyti požymiai, numatyti Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl turto prievartavimo panaudojant fizinį smurtą. Baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikalstamos veikos padarytos veikiant kaip bendrininkų grupė. Įstatymas už turto prievartavimą panaudojant fizinį smurtą numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Organizuojanti ir kontroliuojanti ikiteisminį tyrimą smurto prieš nepilnamečius bylose ir palaikanti valstybinį kaltinimą jas nagrinėjant teisme, apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorė Danutė Baltrušaitytė sako, kad smurtavimas prieš nepilnamečius ir jų pačių nusikaltimų bylos verčia nerimauti. Pernai apygardoje buvo užregistruoti 352 pranešimai apie nusikalstamas veikas dėl fizinio smurto prieš vaikus, teismui perduotos 123 baudžiamosios bylos.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pirmojo komisariato pareigūnai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius