-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 04 03 /15:07

Nerimą tarp kauniečių sėjęs plėšikas pats „prisidavė“ policijai ir teisme atsiprašinėjo aukų

Balandžio 1 dienos vakarą Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė sulaikęs įžūlų moterų plėšiką Egidijų Kartaną, sukėlusį nemažai nerimo pastarosiomis dienomis. Pirmadienį Šilainiuose siautėjęs užpuolikas atvesdintas į Kauno apylinkės teismą. Jam paskirtas dviejų mėnesių suėmimas. „Reikėjo pinigų narkotikams“, – posėdžių salėje prisipažino vyras.
Kauno plėšikas Egidijus Kartanas teisme
Kauno plėšikas Egidijus Kartanas teisme / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Kauno policija beveik savaitę ieškojo vieno arba dviejų vyrų, užpuldinėjusių moteris Kaune. Šeštadienį buvo išplatintas įtariamojo Egidijaus Kartano portretas. Vakare jis jau buvo sulaikytas. 1972 metais gimęs ir anksčiau teistas plėšikas sučiuptas Kaišiadorių rajone.

Teismas leido suimti įtariamąjį tokiam terminui, kokio prašė bylos prokurorė – dviems mėnesiams. Laukdamas verdikto, E.Kartanas teisinosi, jog plėšimus įvykdė apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

„Man labai gaila dėl to. Tiesiog reikėjo pinigų dar vienai dozei. Gėda baisiausiai. Noriu atsiprašyti tų merginų“, – į žurnalistų klausimus teisme atsakinėjo E.Kartanas.

Vyras tikino pats „prisidavęs“ policijai: „Pats išsikviečiau pareigūnus. Buvau reabilitacijos centre“.

Teismas, skirdamas E.Kartanui suėmimą, atsižvelgė į tai, kad jis įtariamas padaręs apysunkį ir du sunkius nusikaltimus. Teismas pažymi, kad įtariamasis neturi nuolatinės gyvenamosios vietos (gyvendavo daugiabučių namų laiptinėse), neturi pastovaus pajamų šaltinio, turi neišnykusį teistumą, anksčiau gyveno ir dirbo Vokietijoje.

Įtariamasis savo kaltę pripažino ir nurodė, kad šiuos nusikaltimus padarė būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

„Įtariamasis savo kaltę pripažino ir nurodė, kad šiuos nusikaltimus padarė būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų“, – sakė prašymą dėl kardomosios priemonės skyrimo nagrinėjęs teisėjas Rimantas Grigas.

Anot jo, suvokęs, kokias nusikalstamas veikas padarė, E.Kartanas pats kreipėsi pagalbos į reabilitacijos centrą, kur ir buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

„Jis tikino plėšimo metu atsiprašinėjęs merginų, aiškinęs, kad kitaip negali pasielgti. Netgi paspaudęs vienai jų ranką. Žadėjo pavogtus daiktus grąžinti“, - įtariamojo parodymų byloje dalį paviešino teisėjas.

Įtariamasis yra penkis kartus teistas už tyčinius smurtinius nusikaltimus, paskutinį kartą – už labai sunkų nusikaltimą.

VIDEO: Teisėjas Rimantas Grigas apie plėšiko E.Kartano suėmimą

„Yra pagrindo manyti, kad jis, būdamas laisvėje ir norėdamas išvengti jam gresiančios laisvės atėmimo bausmės, gali bėgti (slėptis) nuo pareigūnų ar teismo“, – suėmimo motyvus aiškino teisėjas.

15min primena, jog kovo 26 d. 19 val. Baltų prospekto „Lidl“ aikštelėje į moters automobilį įsėdo nepažįstamas vyras ir iškart liepė jai važiuoti. Moteris pakluso, nes užpuoliko rankose buvo peilis.

Kol moteris vairavo, vyras pradėjo kuistis po jos daiktus ir iš piniginės išsiėmė 10 eurų, banko ir internetinės bankininkystės korteles.

15min/Vidmanto Balkūno ir Kauno apskrities VPK nuotr. montažas/Policijos ieškomas moterų plėšikas
15min/Vidmanto Balkūno ir Kauno apskrities VPK nuotr. montažas/Policijos ieškomas moterų plėšikas

Praėjus apie 20 min., vyras liepė moteriai sustoti Savanorių prospekte esančio prekybos centro aikštelėje. Ten jis atjungė magnetolą, iš daiktadėžės dar pasiėmė laikrodį ir paspruko.

Kitą dieną, tame pačiame Baltų prospekte, pusantros valandos vėliau nei vakarykštis išpuolis, 20 val. 40 min., prekybos centro aikštelėje buvo užklupta dar viena moteris.

Viskas kartojosi lyg pagal tą patį scenarijų. Į automobilį „Ford“ įsėdo nepažįstamasis, o jo kėslus iškart išdavė rankose laikomas peilis. Tačiau šįkart kaunietės reakcija buvo greitesnė nei užpuoliko.

Moteris iškart siekė automobilio durelių, nepaisydama plėšiko reikalavimo „sėstis“, ir išlėkusi iš automobilio bėgte pasileido ieškoti pagalbos. Grįžus prie automobilio paaiškėjo, kad nusikaltėlis pasitenkino pavogtu pirkinių krepšeliu, kurio vertė viso labo buvo 5,76 euro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius