Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringos Venckienės pareiškimą dėl antstolės nušalinimo nagrinės dukrą Laimutei Stankūnaitei anksčiau grąžinęs teisėjas

Dukterėčios globos siekiančios teisėjos Neringos Venckienės pareiškimą dėl antstolės Sonatos Vaicekauskienės nušalinimo nagrinės Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas Bronius Varsackis. Šis teisėjas 2010-aisiais priėmė nutartį, pagal kurią dukra turėjo būti grąžinta motinai Laimutei Stankūnaitei.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas Vitalijus Kondratjevas BNS antradienį sakė nematąs kliūčių, dėl kurių B.Varsackis turėtų nenagrinėti nušalinimo.

„Nieko bendra neturi, čia konkrečioje byloje (sprendžiamas – BNS) tik nušalinimo klausimas, (...) sprendžiama, ar tas antstolis savo veiksmus gali atlikti, ar ne, ar nušalinimo pagrindai pagrįsti, ar ne“, – BNS sakė V.Kondratjevas.

Pasak jo, Apeliacinis teismas savo nutartimi aiškiai pasakė, kad Kėdainių teismas gali nagrinėti nušalinimo klausimą ir aukštesnės instancijos nutartimi jis neturi pagrindo abejoti.

Bylą ir Lietuvos apeliacinio teismo nutartį Kėdainių teismas gavo pirmadienio pavakarę.

Informacinė sistema LITEKO, kuri teismuose skirsto bylas teisėjams, N.Venckienės skundą priskyrė nagrinėti teisėjui B.Varsackiui.

Pirmadienį galutine ir neskundžiama nutartimi Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad N.Venckienės pareiškimą turi nagrinėti Kėdainių rajono apylinkės teismas.

Vykdant Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį, Laimutei Stankūnaitei dukra turėjo būti perduota praėjusį penktadienį. Mažametė Drąsiaus Kedžio dukra motinai iki numatyto laiko perduota nebuvo.

N.Venckienė pareiškė nušalinimą perdavimo procedūrą turėjusiai įvykdyti Kauno antstolei S.Vaicekauskienei.

Pagal galiojančią tvarką, iš pradžių asmuo gali pareikšti nušalinimą pačiam antstoliui, šiam atsisakius nusišalinti, nušalinimo klausimą sprendžia teismas, kurio veiklos teritorijoje veikia antstolis. S.Vaicekauskienė dirba Kauno miesto ir Kauno rajono teismų veiklos teritorijoje.

Pagal gruodžio 16 dieną priimtą Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą, L.Stankūnaitei mergaitė turėjo būti perduota ne vėliau kaip per 14 dienų nuo sprendimo priėmimo, nepaisant to, ar bus paduotas apeliacinis skundas. Teismas taip pat yra įpareigojęs ilginti motinos ir dukros pasimatymų laiką.

L.Stankūnaitė dėl teismo sprendimo įvykdymo kreipėsi į Kauno antstolę.

N.Venckienė Panevėžio apygardos teismui bandė užginčyti Kėdainių teismo sprendimą. Panevėžio teismas atsisakė priimti skundą dėl procedūrinių pažeidimų – jis nebuvo paduotas per apylinkės teismą, kurio sprendimą skundė.

Kėdainių teisėjas B.Varsackis 2010-ųjų gegužę taip pat buvo nusprendęs perduoti D.Kedžio dukrą mamai. Tada Garliavoje susirinkę žmonės neleido antstoliui vykdyti teismo nutarties ir perduoti mergaitės L.Stankūnaitei. Vėliau sprendimo vykdymas sustabdytas, o byla dėl gyvenamosios vietos nustatymo grįžo į Kėdainių rajono apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius