Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringos Venckienės skundą dėl antstolės veiksmų mėginant perduoti mergaitę nagrinės Vilniaus teismas

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nagrinės teisėjos Neringos Venckienės skundą, kuriuo ji skundžia antstolės Sonatos Vaicekauskienės veiksmus kovo 23 dieną, kai buvo bandoma paimti prievarta mergaitę iš globėjos namų ir perduoti motinai.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antstolės veiksmus N.Venckienė apskundė Kėdainių rajono apylinkės teismui. Šis skundą persiuntė Lietuvos apeliaciniam teismui, kad jis nuspręstų, kuris teismas turi jį nagrinėti.

Lietuvos apeliacinio teismo atstovė spaudai Kristina Petrošienė BNS sakė, kad trečiadienį nuspręsta, kad skundą nagrinės Vilniaus teismas.

Teismo sprendimo dėl Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters perdavimo motinai kovo 23 dieną kilus susistumdymui nepavyko įgyvendinti.

Kėdainių rajono apylinkės teismas išdavė leidimą antstolei S.Vaicekauskienei prievarta paimti vaiką iš Neringos Venckienės namų. Antstolė S.Vaicekauskienė siekė įvykdyti teismo sprendimą ir aštuonerių metų mergaitę grąžinti mamai L.Stankūnaitei. Ši teismo nutartis neskundžiama.

Tuo tarpu galimos pedofilijos bylą, kurioje įtarimai dėl vaiko tvirkinimo pareikšti L.Stankūnaitės pažįstamam Andriui Ūsui, nagrinėjantis teismas nei motinai, nei globėjai neleido teisme atstovauti nukentėjusios mažametės interesams. Teismas be kita ko rėmėsi bylos duomenimis, kad galimas nusikaltimas buvo įvykdytas K.Stankūnaitės nuomojamame bute.

Kėdainių rajono apylinkės teismas neseniai pateko į jo procesinės veiklos kontrolę ir administracinės veiklos priežiūrą atliekančio Kauno apygardos teismo, kuriame teisėja dirba N.Venckienė, veiklos teritoriją, todėl nuspręsta, kad šis teismas N.Venckienės skundo nagrinėti negali.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N.Venckienės globojamą jos velionio brolio D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrą perduoti jos motinai, tačiau sprendimas iki šiol neįvykdytas. N.Venckienė teigia, kad mergaitė atsisako vykti pas motiną.

Tuo tarpu bylą dėl teismo sprendimo nevykdymo Lietuvos apeliacinis teismas nurodė nagrinėti Šiaulių apygardos teismui. Antstolė S.Vaicekauskienė prašė N.Venckienei skirti po 200 litų už kiekvieną pradelstą dieną.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius