Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 13 /14:44

Nėščiai kaunietei ir jos užsieniečiui vyrui grasinę jaunuoliai – jau policijos rankose

Sekmadienio vakarą vienoje Kauno parduotuvių prie kasos agresyvių jaunuolių buvo užsipulta neva per ilgai apsipirkinėjusi nėščia moteris. Vėliau agresijos priepuolio bei rasistinių įžeidinėjimų automobilių stovėjimo aikštelėje sulaukė ir jos užsienietis vyras. Nukentėjusi šeima ne tik nufilmavo grasintojus, bet ir kreipėsi į policiją. Ši išsišokėlius sučiupo jau kitą dieną.
Nėščios moters šeimą užsipuolę agresyvūs jaunuoliai
Nėščios moters šeimą užsipuolę agresyvūs jaunuoliai / Stop kadras iš vaizdo medžiagos

Pirmadienį nukentėjusiųjų pateiktam vaizdo įrašui apskriejus žiniasklaidos priemones, dėl Ievos Strazdauskaitės nužudymo įsijautrinusi visuomenė sukėlė dar didesnę pasipiktinimo bangą. Žmonės ėmė piktintis, kad kažką tokia nelaimė netgi įkvėpė imtis panašių „žygdarbių“. Juk nėščiai moteriai sekmadienį grasinta pasakius, kad jei ji kreipsis dėl išpuolio į policiją, bus įkišta į bagažinę ir taip ištiks Strazdauskaitės likimas.

VIDEO: Nufilmuota: Kaune jaunuoliai užpuolė besilaukiančią moterį ir jos užsienietį vyrą

Ne viena moteris straipsnio komentarų skiltyje guodėsi, kad nuo šiol Lietuvoje saugiai nebegalima jaustis ne tik sėdint prie savos mašinos vairo, bet ir nuėjus į parduotuvę apsipirkti.

Į šį įvykį operatyviai sureagavo ir Kauno apskrities policija, besiėmusi neatidėliotinų agresyvių jaunuolių paieškų. Šie, kaip galima įsitikinti iš vaizdo įrašų, iš įvykio vietos su „Mercedes-Benz“ sekmadienį spruko be automobilio numerių. Juos, kaip ir savo veidus, buvo paslėpę nuo agresijos priepuolius filmuojančių liudininkų mobiliųjų telefonų. O toks veiksmas prilygsta Kelių eismo taisyklių pažeidimui.

Nėščiai moteriai mažamečio jos vaiko akivaizdoje grasinę ir nukentėjusiosios užsienietį vyrą užsipuolę jaunuoliai buvo sučiupti nepraėjus nė parai.

„Prieš pietus buvo sulaikyti du 23 ir 24-erių metų amžiaus anksčiau teisti asmenys, rastas ir paimtas automobilis“, – pirmadienį informavo Kauno apskrities policijos atstovai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokų „Maxima“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Maxima“, prie kurios įvyko išpuolis

Sulaikyti vaikinai anksčiau teisti už vagystes.

14.42 val. Netrukus Kauno apskrities VPK Panemunės policijos komisariato pareigūnai nustatė ir kitus du asmenis – 18-ikos metų merginą bei 21-erių metų anksčiau teistą vaikiną.

Toliau vykdomi procesiniai veiksmai. Pareigūnai dėkoja gyventojams, atsiliepusiems į žiniasklaidoje išplatintą prašymą.

Už šią nusikalstamą veiką (viešosios tvarkos pažeidimą) gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šį įvykį ir vaizdo medžiagą paviešinę nukentėjusieji tikisi, jog tai paskatins ir kitas užpuolikų aukas kreiptis į policiją ir atskleisti visuomenei jų nedorus darbus. Tol, kol jų, netramdomų ir jokios atsakomybės nejaučiančių, veiksmai neperžengė visų ribų. Tokie paviešinimai, anot jų, skatina sparčiau dirbti ir teisėsaugos atstovus.

VIDEO: Nufilmuota: Kaune jaunuoliai užpuolė besilaukiančią moterį ir jos užsienietį vyrą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius