-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Neteisėtai Lietuvoje atsidūręs čečėnų ketvertas grąžintas Baltarusijos pareigūnams

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai maršrutiniame autobuse sulaikė penkis neteisėtai Lietuvoje buvusius asmenis. Keturi iš jų tą pačią dieną perduoti Baltarusijos pasieniečiams, o penktasis, pateikęs dokumento klastotę, atsidūrė areštinėje.
Sulaikyti čečėnai
Sulaikyti čečėnai / VSAT nuotr.

Paskutinę 2014-ųjų dieną ties Šalčininkų rajono Rindžiūnų kaimu patruliavę Dieveniškių užkardos pasieniečiai aptiko kelių žmonių pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvos teritoriją. Jais VSAT pareigūnai nusekė iki kelio Krakūnai – Dieveniškės.

Čia įtarta, jog pažeidėjai galėjo įsėsti į transporto priemonę, tad apie tai pasieniečiai informaciją perdavė kolegoms iš Gintaro Žagunio užkardos, budintiems prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos.

Penktasis keleivis pasieniečiams ištiesė 23 metų Slovėnijos piliečio vardu išduotą suklastotą pasą bei tos pačios valstybės asmens tapatybės kortelę.

Pastarieji netrukus patikrinti sustabdė priemiestinį autobusą, vykusį maršrutu Daulėnai–Šalčininkai.

Kontrolės metu VSAT pareigūnai iš karto atkreipė dėmesį į įtartiną penkiukę. Paaiškėjo, kad keturi autobuso keleiviai yra neteisėtai į Lietuvą atėję 20, 24 ir du 33 metų čečėnų tautybės Rusijos piliečiai. Jų pateiktuose pasuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Penktasis keleivis pasieniečiams ištiesė 23 metų Slovėnijos piliečio vardu išduotą pasą bei tos pačios valstybės asmens tapatybės kortelę. Pirminiais duomenimis, abu šie dokumentai – klastotės.

Tikslią pažeidėjų patekimo į Lietuvą vietą nustatę Vilniaus rinktinės pareigūnai trečiadienį keturis rusus perdavė Baltarusijos pasieniečiams.

Klastotes pateikusiam jų bendrakeleiviui Lietuvoje teks užsibūti ilgiau. VSAT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo bei disponavimo suklastotu dokumentu. Užsienietis uždarytas į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius