Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neteisėtai medžiojusiam pasieniečiui uždrausta dalyvauti medžioklėse

Lazdijų rajono apylinkės teismas į neteisėtos medžioklės skandalą įsipainiojusiam pasieniečiui uždraudė pustrečių metų dalyvauti medžioklėse, o jo turimus ginklus nurodyta konfiskuoti, rašo „Lietuvos žinios“.
Medžiotojas ruošiasi šūviui.
Medžiotojas ruošiasi šūviui. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio specialistas Renaldas Būdelis pateko į teisėsaugininkų akiratį, kai Dzūkijos aplinkosaugininkai sulaukė kelių pranešimų telefonu, kad Lazdijų rajono Cijūniškės ir Oktos kaimų teritorijose, prie pat kelio, dieną vyksta medžioklė su varovais. Tuo metu laukinių žvėrių medžioklė su varovais buvo uždrausta aplinkos ministro įsakymu.

Anot Druskininkų aplinkos apsaugos agentūros vyresniojo specialisto Lino Truskos, nuvykus į incidento vietą abejonių neliko – medžiotojai ėjo šūkaudami mišku, tarp jų buvo matyti ir vyras, vilkintis varovams skirtą liemenę.

„Medžiotojai su varovais medžiojo miške lapes, nors šiuos žvėris leistina medžioti tik laukuose ir be varovų“, – paaiškino L.Truska.

Aplinkosaugininkai nustatė, kad tai buvo Lazdijų rajono Seirijų medžiotojų būrelio nariai. Jiems vadovavo R.Būdelis. Medžiotojai turėjo Seirijų būrelio pirmininko Vlado Gausio pasirašytą medžioklės lapą, kuriame buvo įrašyta medžioklė su šunimis ir varovais.

„Surašant administracinių teisės pažeidimų protokolą, R.Būdelis elgėsi arogantiškai, koneveikė inspektorius, grasino jiems atleidimu iš darbo“, – teigė L.Truska.

Anot pasieniečio, jokios medžioklės su varovais nebuvo, įvykęs nesusipratimas, o aplinkosaugininkai neteisingai įvertino medžiotojų veiksmus. Jo teigimu, buvo gautas vietos gyventojos prašymas sumedžioti pasiutusią lapę.

Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus Česlovo Meržvinsko teigimu, dažniausiai būna labai sunku įrodyti medžioklės taisyklių pažeidimus, tačiau šį kartą teismui įrodymų užteko.

Kol aplinkosaugininkai aiškinosi vykusios medžioklės aplinkybes, VSAT Varėnos rinktinėje dėl R.Būdelio buvo atliekamas tarnybinis patikrinimas. Nustačius, kad R.Būdelis vaikėsi lapę turėdamas nedarbingumo pažymėjimą, jam už tą dieną buvo nesumokėtas atlyginimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius