Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėto reido metu Vilniaus pakraštyje motociklininkas neteko vogto „Yamaha“

LKPT pareigūnai apkartino nedrausmingų vairuotojų savaitgalio pradžią – sulaikytas vogtas motociklas, kitas važiavo be teisių, trečio vairuotojas siūlė kyšį.
Policija konfiskavo vogtą motociklą
Policija konfiskavo vogtą motociklą / LKPT nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai penktadienio popietę surengė netikėtą reidą Vilniaus miesto pakraštyje, Lydos plente. Pasirinkdami reido vietą, pareigūnai nesuklydo – jau per pirmąsias dvi reido valandas buvo nustatyta gausybė pažeidimų.

Sustabdžius mikroautobusą „Renault“, kurį vairavo jaunas vyras, pareigūnams įtarimus sukėlė viduje buvęs krovinys – motociklas „Honda CBR 600“. Vairuotojas paaiškino, kad pirko motociklą internetu, o dokumentų jokių neturi. Pareigūnai patikrino motociklo identifikacinius numerius – paaiškėjo, kad plieninis žirgas buvo pavogtas Vokietijoje ir yra ieškomas.

LKPT nuotr./Policija konfiskavo vogtą motociklą
LKPT nuotr./Policija konfiskavo vogtą motociklą


Dar vieno krovininio mikroautobuso vairuotojas įkliuvo, nes vežė keleivius kėbule, nepritaikytame žmonėms vežti. Piniginė bauda primins vairuotojui, kad žmonės nėra krovinys.

Vasaros sezonui artėjant, keliuose vis daugiau motociklų, tačiau ne visi juos vairuojantys turi teisę vairuoti – ir šio reido metu, patikrinus motociklo „Yamaha“ vairuotojo dokumentus, paaiškėjo, kad 29 metų jaunuolis neturi teisės vairuoti šios kategorijos transporto priemonių, jam teko kviestis atitinkamą vairavimo kategoriją turintį draugą, kad šis galėtų motociklą nuvairuoti iki aikštelės.

Dar vienas motociklo vairuotojas buvo patikrintas, nes ant transporto priemonės buvo pritvirtintas tik vieną dieną galiojantis numerio ženklas, kuris privalo būti registruojamas. 30-metis vyras prašė pareigūnus į pažeidimą pažiūrėti „pro pirštus“, siūlydamas iš pradžių 50, o vėliau ir 150 eurų kyšį.

LKPT nuotr./LKPT pareigūnai surengė reidą Vilniaus pakraštyje
LKPT nuotr./LKPT pareigūnai surengė reidą Vilniaus pakraštyje

Laikinųjų numerio ženklų galiojimas „pakišo koją“ dar vienam vyrui, vairavusiam lengvąjį automobilį „Volvo“, jam pareigūnai surašė protokolą ir paskyrė piniginę baudą.

Verta žinoti, kad vairuotojų besaikis noras „papuošti“ automobilį gali kainuoti ne tik piniginę baudą, o ir grėsti kitais nemalonumais. Taip atsitiko ir dviem kitų automobilių vairuotojams – vienas jaunuolis „padailino“ automobilį tamsinimo plevele, taip sumažindamas stiklų šviesos laidumą iki neleistino, kitas įsigudrino pakeisti gamintojo nustatytus apšvietimo prietaisus į nenumatytus, neretai kitus eismo dalyvius akinančius „Xenon'us“. Abiejų automobilių techninės apžiūros galiojimas buvo panaikintas, o vėl dalyvauti eisme bus galima tik pašalinus trūkumus ir po pakartotinai atliktos valstybinės techninės apžiūros.

Žaibiško dviejų valandų reido Lydos plente metu Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai surašė 12 pažeidimų protokolų, o du asmenis pristatė į policijos komisariatą. Reidas tęsėsi toliau, tik jau kitame Lietuvos kampelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius