-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netoli Kauno sporto halės, prie lenktynininko V.Baranausko namų, rastas įtartinas paketas – tariama bomba (papildyta 15.05 val.)

Penktadienį iš ryto į Kauną iškviesti Lietuvos policijos specialiųjų operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. Jų pagalbos prireikė gavus pranešimą apie Žaliakalnyje, netoli Kauno sporto halės, daugiabutyje rastą įtartiną paketą. Jis buvo paliktas prie lenktynininko Vytauto Baranausko namų. Kaunietis įtaria, kad tokią „dovanėlę“ padėjo buvę tėvų verslo partneriai. Pastarieji prieš kelias dienas Baranauskams jau grasino.
Įvykio vietoje
Lietuvos policijos specialiųjų operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnas. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip 15min.lt sakė Kauno policijos atstovo spaudai pareigas laikinai einantis Jonas Stonys, pranešimas apie neaiškų paketą gautas ryte, apie 10 val.

„Skambinantysis pranešė, kad prie vieno iš daugiabučių butų antrame aukšte yra padėtas įtartinas paketas – į maišelį įkišta dėžutė, primenanti dėžutę nuo žirnelių, iš jos kyšojo laidai. Ant palangės, prie buto, kur rastas paketas, dažais buvo nupieštas kryžius“, – pasakojo Kauno policijos atstovas.

Įtariant, kad paketas gali sprogti, skubiai iškviesti „Aro“ pareigūnai, jie atsivežė specialų prietaisą – robotą. Juo paketas su tariama bomba buvo nuimtas ir atiduotas išminuotojams. Šie jį išsivežė į Kauno rajoną ir ten saugiai neutralizavo. Kol kas nėra nei patvirtinta, nei paneigta, jog radinys – sprogmuo.

Žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad įtartinas paketas buvo pritvirtintas prie lenktynininko Vytauto Baranausko namo, Kauno policijos atstovai prašo vertinti atsargiai.

„Šios informacijos negaliu nei patvirtinti, nei paneigti. Sakau tik tai, ką žinau: paketas rastas ne individualiame, bet daugiabutyje name. Jis visas juk nepriklauso tam lenktynininkui?“ – 15min.lt sakė J.Stonys.

Papildyta 15.05 val.: Susisiekus su lenktynininku V.Baranausku paaiškėjo, kad įtartinas paketas iš tiesų buvo paliktas prie jo namų. Ant apsauginių grotelių pakabintą maišelį ir ant palangės nupieštą kryžių pirmoji pastebėjo kauniečio žmona. Netrukus paaiškėjo, kad tokį patį dažais nupieštą kryžių penktadienį ryte ant savo namų durų rado ir lenktynininko tėvai. Be to, pastebėta, kad pro jų duris naktį buvo bandyta laužtis.

15min.lt V.Baranauskas sakė įtariantis, kad abu incidentai – jo tėvų buvusių verslo partnerių darbas.

Aš pats nesu susijęs su tais žmonėmis, tačiau tėvai konfliktavo. Anksčiau nesu sulaukęs grasinimų“, – tikino kaunietis.

Tuo metu sportininko motina Laima Baranauskienė tikino, kad panašią įvykių eigą prognozavo.

Pirmadienį man ir mano vyrui tie žmonės grasino. Ne nužudyti, susidoroti, bet atsiųsti tam tikrus žmones. Tada nesikreipiau į policiją, nespėjau. Dabar kreipiausi ir pasakiau apie abu įvykius“, – sakė šiuo metu pas sūnų esanti moteris.

Su vyru statybų ir nekilnojamojo turto verslą turinti L.Baranauskienė į detales, dėl ko kilo konfliktas su verslo partneriais, nesileido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius