Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netoli Kazlų Rūdos susidūrė vilkikai, yra žuvusių, buvo blokuotas eismas magistralėje „Via Baltica“ (nuotraukos, papildyta 14.12 val.)

Šeštadienio rytą Kazlų Rūdos savivaldybėje, magistralėje Via Baltica susidūrė du vilkikai. Vienas žmogus žuvo, vienas sužalotas, dėl avarijos kuriam laikui ties avarijos vieta buvo visiškai uždaryta magistralė „Via Baltica“.
Avarijos vietoje
Policija ir ugniagesiai avarijos vietoje / 15min.lt skaitytojo Edmundo B. nuotr.

Kaip 15min.lt sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento situacijų koordinavimo skyriuje, pranešimą apie avariją magistralėje „Via Baltica“, ties Kvietiškių kaimu, ugniagesiai gavo apie 10.11 val.

Iš pradžių manyta, kad į avariją pateko net trys vilkikai. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad ši informacija klaidinga.

„Vienas susidūręs vilkikas yra su lietuviškais, kitas – su latviškais valstybiniais registravimo numeriais. Latviškas vilkikas nuskriejo į griovį, lietuviškas liko ant kelio, tačiau magistralė visiškai užblokuota. Policija transporto eismą kreipia į senąjį Kauno plentą“, – sakė ugniagesiai.

Manoma, kad vilkikai susidūrė važiuodami didžiuliu greičiu. Jų kabinos smarkiai sumaitotos, gelbėtojai apie 11.30 val. vis dar vadavo užspaustus vairuotojus.

Lietuviško vilkiko vairuotoją ugniagesiai ir medikai mato, jis gyvas, tačiau sunkiai sužalotas. Tuo tarpu prie latviško vilkiko vairuotojo gelbėtojai kol kas negali prieiti – taip smarkiai sumaitota vilkiko kabina. Beveik neabejojama, kad vairuotojas žuvo. Gelbėtojai dalimis pjausto automobilį.

Avarijos aplinkybės kol kas neaiškios. Policija pradėjo įvykio tyrimą.

Papildyta 14.12 val.: Kaip 15min.lt žurnalistą informavo Marijampolės apskrities VPK budėtojai, maždaug 14 val. policija atidarė kelią, tiesa tik viena kryptimi.

„Ką tik atidarėme vieną pusę kelio. Automobiliai leidžiami nuo Marijampolės į Kauno pusę. Eismas priešinga kryptimi kol kas dar draudžiamas. Kada leisime transportą važiuoti Marijampolės kryptimi, dar neaišku. Lietuvišką vilkiką jau patraukėme į šoną, bet kelią reikia nuvalyti, sutvarkyti“, - 15min.lt žurnalistui sakė Marijampolės apskrities policijos budėtojas.

Automobilių kelių direkcijos atstovai prognozuojai, kad eismas magistralėje „Via Baltica“ gali normalizuotis apie 15 val.

Pasak policijos pareigūnų, lietuviško vilkiko vairuotojas nuvežtas į Marijampolės ligoninę. Pareigūnai taip pat patvirtino, kad per avariją žuvo Latvijos pilietis (gim. 1962 m.).

Jei norite peržiūrėti 15min.lt skaitytojo Edmundo B. atsiųstas nuotraukas iš avarijos vietos, spauskite čia.

Gal turite šio įvykio nuotraukų ar vaizdo medžiagos? O gal tapote avarijos liudininku? Pasidalinkite savo įspūdžiais su kitais 15min.lt skaitytojais, nuotraukas, vaizdo medžiagą ar savo pastebėjimus siųskite adresu: 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius