Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos kelio poste sulaikyta gintaro kontrabanda

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Nidos kelio posto muitinės pareigūnai kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais sulaikė nemažą kiekį bandytos nelegaliai į Lietuvos teritoriją įvežti gintaro žaliavos ir cigarečių.
Muitinė
Muitinė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Muitinės departamentas, Klaipėdos rajono gyventojas, 36 metų A.B., atvyko iš Kaliningrado srities lengvuoju automobiliu Mercedes ML 270 ir žodžiu deklaravo, kad deklaruojamų prekių ir daiktų neturi. Kilus įtarimui, kad lengvajame automobilyje gali būti paslėptų nedeklaruotų prekių, automobilis buvo nukreiptas į detalaus tikrinimo vietą.

Tikrinimo metu pareigūnai automobilio garsiakalbyje ir specialiai įrengtoje slėptuvėje automobilio bagažinėje rado 1 tūkst. vnt. cigarečių „Dukat“, „Wings“, „Bond Street“ ir beveik 85 kg gintaro ruošinių ir žaliavos. Didžiausi neapdoroto gintaro gabalai svėrė apie kilogramą.

Kontrabanda gabentas gintaras ir cigaretės sulaikyti. Bendra kontrabandinių prekių vertė – beveik 30 tūkst. litų. Taip pat sulaikytas automobilis, kuriuo gabenta kontrabanda.

Asmeniui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, jam gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir prekių bei lengvojo automobilio konfiskacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius