Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos dėmesio centre – aštuonmetės lietuvės Monikos žudiko teismas

Norvegijos visuomenės dėmesio centre – pirmadienį prasidėjęs aštuonmetės lietuvės Monikos nužudymu kaltinamo Donato Lukoševičiaus teismas. Šis prieš trejus metus įvykdytas nusikaltimas sukrėtė šalį, todėl dabar žiniasklaidos dėmesys – milžiniškas.
Donato Lukoševičiaus teismas Norvegijoje
Donato Lukoševičiaus teismas Norvegijoje / NTB/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

Norvegijos žiniasklaidą šis nusikaltimas pirmiausia domina dėl to, jog policija, tirdama, dėl ko prieš trejus metus savo namuose mirė 8-erių Monika, buvo nusprendusi, kad mergaitė nusižudė ir bylą nutraukė. Kilo didelis skandalas, po kurio buvo priversti trauktis keli aukšti Norvegijos policijos pareigūnai.

Tyrimas buvo atnaujintas ir galiausiai teisiamųjų suole atsidūrė 34 metų Donatas Lukoševičius, buvęs Monikos motinos Kristinos Sviglinskajos sugyventinis.

Vg.no stop kadras/Norvegijoje nužudytos Monikos motina Kristina
Vg.no stop kadras/Norvegijoje nužudytos Monikos motina Kristina

Ši skandalinga byla buvo atnaujinta tik praėjus beveik trejiems metams nuo mergaitės mirties. Policija buvo nutraukusi tyrimą, pripažinusi, kad 8-erių lietuvė Monika pati pasitraukė iš gyvenimo, tačiau praėjus trejiems metams paaiškėjo, kad ji galėjo būti nužudyta. Tuomet suimtas buvęs Monikos motinos Kristinos sugyventinis Donatas Lukoševičius. Skelbta, kad policija ant Monikos pirštų rado DNR, kuri, kaip teigiama, priklauso kaltinamajam nužudymu arba jo giminaičiams. Monikos motina Kristina Norvegijos žiniasklaidai sakė, kad ši byla ją šio to pamokė. „Aš išmokau kovoti ir niekada nepasiduoti“, – sakė ji.

Teismo procesas vyksta Bergeno mieste. Nužudymu kaltinamas D.Lukoševičius šypsojosi daugybei žurnalistų kamerų, o K.Sviglinskaja negalėjo nuslėpti susijaudinimo ir nerimo.

Teismo posėdyje, pasak vg.no, prokuroras paskelbė, kad Monikos motinai kaltinamasis grasino dar likus keliems mėnesiams iki mergaitės nužudymo.

K.Sviglinskaja grasinimus gaudavo ir elektroniniu paštu, ir kitomis ryšio priemonėmis. Ji buvo gąsdinama, kad nutiks kažkas baisaus jai ir jos mergaitei. Grasinimai el.paštu, buvo išsiųstas iš kristinos vardu sukurto elektroninio pašto adreso. Prokurorai mano, kad šiuos grasinimus siuntė D.Lukoševičius, kuris tuomet buvo K.Sviglinskajos sugyventinis.

Grasinimai liovėsi, kai 2011 m. spalio 12 d. sugyventiniai išsiskyrė. Po mėnesio, 2011 m. lapkričio 14 d/. 8-metė Monika savo namuose rasta negyva. Ją rado pati motina.

NTB/Scanpix nuotr./Norvegijoje nužudytos Monikos motina Kristina
NTB/Scanpix nuotr./Norvegijoje nužudytos Monikos motina Kristina

Prieš teismo posėdį K.Sviglinskaja neslėpė nerimo. „Žinau, kad jausiu baimę, kai artės akimirką, kai vėl išvysiu jo veidą. Bet taip pat žinau, kad tai yra neišvengiama, aš turiu tai ištverti“, – prieš teismo posėdį vg.no sakė 33 metų K.Sviglinskaja.

D.Lukoševičių apžiūrėję medicinos ekspertai teigė, kad galima įžvelgti, jog jis turi psichikos problemų, tačiau jie nemano, kad vyras yra nepakaltinamas. Ekspertai teigia pastebėję, kad jis per apžiūras bandė apsimesti psichikos ligoniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius