Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos pareigūnai kaltina tris vyrus iš Lietuvos, kad šie dvi savo tautietes vertė dirbti prostitutėmis Osle

Norvegijos pareigūnai kaltina tris vyrus iš Lietuvos, kad šie dvi savo tautietes vertė dirbti prostitutėmis šalies sostinėje Osle. Vienas iš trijų vyrų kaltinamas ir išprievartavimu.
Britai tkisi imtis ryžtingesnių priemonių prostitucijai kontroliuoti
Prostitucija / photos.com

Kaip rašo Norvegijos interneto portalas aftenposten.no, moterys, kurioms yra 21 m. ir 23 m. prostitutėmis Osle dirbti buvo verčiamos kelis mėnesius. Jos buvo laikomos nelaisvėje, prieš jas buvo naudojamas smurtas ir prievarta. Pirmadienį Norvegijoje prasideda trijulės teismas.

Moteris legaliam darbui Osle vyriškiai sugundė 2009 m. vasarą.

„Ji nekalbėjo angliškai, visai nesiorientavo šalyje ir buvo išprievatauta jau pirmą naktį, vos atvyko į Norvegiją“, – sako vienos moters advokatas.

Po to merginai iš Lietuvos buvo pasakyta, kad ji dirbs prostitute Oslo gatvėse. Jai buvo duota naujų drabužių, „darbo“ instrukcijos, nurodyta, kokią uždarbio dalį ji turi atiduoti suteneriams.

Norvegijos pareigūnai tyrimą pradėjo, kai merginai pavyko pabėgti ir grįžti į Lietuvą. Iki to laiko prieš ją buvo naudojama prievarta.

Vieno kaltinamojo advokatas teigia, kad jo klientas savo kaltę neigia. Jis pripažįsta, kad gyveno tame pačiame bute su mergina. Čia pat gyveno ir keli statybininkai iš Lietuvos.

Vyriškis neneigia, kad kelis kartus mergina jam davė pinigų, tačiau jis teigia nežinoję, jog ji verčiama pardavinėti savo kūną.

Pradėjus tyrimą, du kaltinamieji buvo sulaikyti Osle. Vienas vyras šiuo metu yra Lietuvoje ir Norvegija siekia jo ekstradicijos. Tačiau Lietuva kol kas jo neišdavė skandinavų pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius