-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegų policija sumedžiojo BMW vagių gaują iš Lietuvos

Norvegijos policija paskelbė, kad jau yra sulaikyti 8 gaujos, užsiėmusios BMW markės automobilių vagystėmis visoje Europoje, nariai. Mažiausiai 5 vis dar ieškoma.
Vagių grobis
Vagių grobis / Policijos nuotr.

Praėjusiais metais visoje Norvegijoje padaugėjo BMW automobilių vagysčių. Tv2.no skelbia, kad automobiliai vogti dėl detalių – vairų, GPS sistemų ir pan.

Norvegijos policijos teigimu, vagystės išaugo ne tik jų šalyje, bet ir kaimyninėje Švedijoje – praėjusiais metais jų buvo apie 2,5 tūkst.

Vagysčių banga Europoje prasidėjo 2016-ųjų rugpjūčio mėnesį, o policija gaujos pėdsakus užčiuopė lapkritį.

Per operaciją „Žibintai“ jau sulaikyti 8 žmonės Norvegijoje, taip pat 5 – Lietuvoje. Penkių įtariamųjų dar ieškoma, bet Norvegijos policija įsitikinusi, kad lipa jiems ant kulnų. Visi sulaikyti ir ieškomi asmenys – Lietuvos piliečiai.

Policijos nuotr./Vagių grobis
Policijos nuotr./Vagių grobis

Kelis lietuvius norvegai sulaikė išvykstančius iš Norvegijos į Švediją. „Mercedes-Benz-Transporter“ autobusiuke buvo rasta paslėptų detalių iš 17-os BMW automobilių.

Dar keli asmenys sulaikyti Sandefjordo Torpo oro uoste, kai ketino išvykti iš Norvegijos. Ir dar keli – nusikaltimo vietoje Ši mieste.

„Nėra abejonių, kad tai – labai gerai organizuota nusikaltėlių grupė. Mes juos vadiname „kariais“. Jie atvyko į Norvegiją su aiškiu tikslu, ką ir kaip daryti. Atskleidėme, kad juos čia siuntė organizatoriai iš Lietuvos“, – sakė policijos atstovas Stigas Vasbø.

Dalis gaujos narių specializavosi vagystėmis iš asmenų, dalis – iš prekybos automobiliais vietų. „Išskyrus tai, jų veiklos metodai buvo panašūs. Akivaizdu, kad jie žinojo, ką daro. Jie dirbo greitai ir gudriai bei įdėjo daug pastangų, kad policija jų nesučiuptų“, – sakė jis.

Norvegijos pareigūnai bendradarbiavo su kolegomis Švedijoje ir Lietuvoje. Lietuvoje buvo rastas didelis sandėlis su vogtomis detalėmis – daugiau nei 100 vairų, GPS įrenginių. Nustatyta, kad vagišių grobis – ne tik iš Norvegijos ir Švedijos, bet ir Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Belgijos.

Policija įtaria, kad vogtos detalės iš Lietuvos būdavo siunčiamos į Rusiją ir Vidurio Azijos šalis.

Policijos nuotr./Vagių grobis
Policijos nuotr./Vagių grobis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius