Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Notarų prezidentas: drausmės institucijos savo žodį pasakė, dabar viešąjį interesą turi apginti teismas

Notarų drausmės priežiūros institucijos savo žodį dėl nuolat į kelių policijos akiratį girto pakliūnančio notaro Ernesto Aleksonio jau tarė, dabar sprendimus turi priimti teismai, teigia Lietuvos notarų rūmų (LNR) prezidentas Marius Stračkaitis.
Ernestas Aleksonis Vilniaus kelių policijoje
Ernestas Aleksonis Vilniaus kelių policijoje / LNK nuotr.

„Notarų garbės teismas E.Aleksoniui iškeltose drausmės bylose per pastaruosius porą metų triskart siūlė jį atleisti iš pareigų, skyrė griežtą papeikimą ir nušalino jį nuo darbo. Notaras kiekvienu atveju naudojosi teise ieškoti teisybės teismuose, taip atimdamas teisėjų laiką iš kitų bylų“, – LNR atstovo viešiesiems ryšiams Aleksandro Matonio pranešime cituojamas prezidentas M.Stračkaitis.

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti E.Aleksonio skundą dėl dar 2008 metais Notarų garbės teismo siūlymo jį atleisti iš notaro pareigų po incidento, kai E.Aleksonis neblaivus nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo į kelkraštį. Už tai teismas jam skyrė piniginę baudą.

2009 metų liepą notarui E.Aleksoniui iškelta dar viena drausmės byla, patikrinimo metu nustačius, jog notaras savo biure buvo neadekvačios patologinės būsenos. Notarų garbės teismas nusprendė apriboti E.Aleksonio veiklą trims mėnesiams, tačiau šį nutarimą notaras apskundė teismui.

Šiam teismo sprendimui dar neįsiteisėjus, notaras E.Aleksonis be pateisinamos priežasties ilgiau negu tris dienas nesirodė darbe, dėl to jam buvo iškelta dar viena drausmės byla ir skirtas griežtas papeikimas.

2009 metų spalį Notarų garbės teismas vėl nusprendė siūlyti ministrui atleisti E.Aleksonį iš pareigų po rugsėjį įvykusio incidento, kai policija sustabdė E.Aleksonį, vairavusį sunkiai apgirtus. Tuomet teisingumo ministras sustabdė notaro įgaliojimus, tačiau E.Aleksonis šį veiksmą apskundė.

Pastarąjį kartą E.Aleksonis sunkiai apgirtęs prie vairo įkliuvo 2009 metų gruodžio 31 d. Teisingumo ministro prašymu E.Aleksoniui iškeltoje drausmės byloje Notarų garbės teismas vasario 5 dieną nusprendė siūlyti ministrui atleisti E.Aleksonį iš notaro pareigų.

„Garbės teismas vėl pasiūlė atleisti notarą, kurio atžvilgiu tokia pati drausminė priemonė taikyta jau du kartus, ir notaras jau kelis mėnesius yra nušalintas, o jo biuras realiai neveikia. Būtų juokinga, jei nebūtų liūdna“, – sakė M.Stračkaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius