-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 12 01 /14:57

Nudūręs moterį, 21-erių prieniškis pasikėsino ir į jos vyrą: „Kai perpjoviau jam gerklę, jis užsirūkė“

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme atversta įtariamo jauno žudiko Jono Pauliukevičiaus byla. Vyras kaltinamas vieno žmogaus nužudymu bei pasikėsinimu nužudyti antrąjį. Moterį anapilin jis pasiuntė šaltakraujišku dūriu į kaklą. Antras smurto protrūkis, nukreiptas prieš nužudytosios sugyventinį, norint paslėpti nusikaltimo pėdsakus, nepavyko. Kaltinamasis jam ne dūrė, o perrėžė kaklą.
Kaltinamasis Jonas Pauliukevičius
Kaltinamasis Jonas Pauliukevičius

J.Pauliukevičius kaltinamas tuo, kad laikotarpiu nuo 2016 m. spalio 8 d., 21 val. iki 2016 m. spalio 9 d. 01.00 val., tikslesnis laikas ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas, gyvenamajame name Kauno r. Garliavos apylinkėse, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto dėl asmeninių nesutarimų su 73-jų metų namo savininko Vytauto Rugieniaus sugyventine Regina Navickiene metu, tyčia ją nužudė.

Nustatyta, jog kaltinamasis ranka sudavė mažiausiai vieną smūgį nukentėjusiajai R.Navickienei į galvą, mažiausiai du kartus į dešinę ranką ir mažiausiai vieną kartą peiliu dūrė R.Navickienei į kaklą. Pažeidus miego arteriją, prasidėjo ūmus išorinis kraujavimas dėl ko R.Navickienė netrukus įvykio vietoje mirė.

Tačiau šaltakraujis žudikas nesustojo. Tęsdamas savo nusikalstamą veiką, toje pačioje vietoje ir tuo pačiu laiku, siekdamas nužudyti nukentėjusiosios R.Navickienės sugyventinį V.Rugienių, kaip jo padarytą nusikalstamą veiką mačiusį asmenį, tyčia mažiausiai vieną kartą smogė jam į gyvybiškai svarbią vietą – kaklą – tuo pačiu peiliu, kuriuo padarė mirtinus sužalojimus R.Navickienei.

Tokiais savo veiksmais jis pasikėsino nužudyti nukentėjusįjį V.Rugienių, tačiau šis liko gyvas. Po padaryto sužalojimo vyras nukrito ant lovos bei neteko sąmonės. J.Pauliukevičius buvo įsitikinęs, jog savo kruviną darbą atliko sklandžiai, tad užrakinęs aukų namo duris, iš įvykio vietos pasišalino.

Kaltę pripažįsta

Iš Prienų kilęs 21-erių metų kaltinamasis baigęs 10 klasių. Anksčiau nėra teistas. Jis prisipažino prieš pat įvykį gyvenęs tai pas mamos draugą, tai pas nukentėjusįjį V.Rugienių.

Teisme pareikštas ir civilinis ieškinys, tačiau jį pateikė ne nukentėjusysis V.Rugienius, o nužudytosios dukra. Vyras sunkiai kalba: po kaltinamojo atlikto pjūvio, pakito jo balsas. Jis tikino patyręs šiokią tokią turtinę žalą, tačiau nuo to „nenubiednėjo“.

Teismo metu kaltinamasis savo kaltę pripažino iš dalies.

„Buvo rytas. Vytautas nuėjo į parduotuvę, parnešė pusę litro degtinės ir daugiau nei 7 laipsnių stiprumo alaus. Išgėrėm pas jį namuose visi trys, ir Regina. Nuėjom kartu vėl į parduotuvę. Dar nusipirkom degtinės ir alaus. Įvyko konfliktas, kurio metu vienas žmogus mirė. Noriu atsiprašyti Vytauto ir jo artimųjų, nužudytosios Reginos artimųjų“, – teisme kalbėjo J.Pauliukevičius.

Anksčiau kaltinamasis tikino nesipykęs su nukentėjusiuoju Vytautu, tačiau su nužudytąja konfliktų kildavo nuolat.

Anksčiau jis tikino nesipykęs su Vytautu, tačiau su nužudytąja konfliktų kildavo nuolat. Pasak J.Pauliukevičiaus, R.Navickienė visada pati pradėdavo konfliktuoti: rėkdavo, meluodavo, prisigalvodavo nesąmonių, vadindavo necenzūriniais žodžiais. Už nieką.

„Gyvenau pas Vytautą, padėdavau jam iš miško malkų parvilkti, vandens parnešti. Eidavome žvejoti. Buvo iš pradžių nieko vaikis“, – paklaustas, kokie santykiai siejo tokį jauną vaikiną su vyresniais nukentėjusiaisiais, patikino kaltinamasis.

Vaikinas neprisimena visų įvykio aplinkybių, tačiau tai, kad dūrė R.Navickienei kartą į kaklą, pripažino.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamasis Jonas Pauliukevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nukentėjusysis Vytautas demonstruoja pjūvio žymes

„Ji buvo pasiėmusi dubenį – metė į mane, ėmė daužytis. Tuomet griebiau peilį. Jis buvo ant stalo. Ir dūriau. Vytautas tuo metu buvo lauke. Grįžo, o grįžęs nepastebėjo, jog Regina guli kraujuota“, – tai, kad R.Navickienė pati pradėjo konfliktą, patikino J.Pauliukevičius.

Pasak jo, R.Navickienė iškart ėmė stingti – mirė per minutę ar pusantros.

„Ji pamėlo, o vėliau, mirusi, iškrito iš lovos“, – fakto po fakto dėliojo kaltinamasis.

Perpjovus gerklę, nukentėjusysis užsirūkė?

Tuo metu, kai kaltinamasis puolė gyvą likusį namo šeimininką, jis stovėjo priešais jį. Prišokęs jaunas vyras tiesiog perpjovė V.Rugieniui kaklą.

„Kai perpjoviau jam kaklą, Vytautas atsisėdo kruvinas ir užsirūkė“, – neįtikėtiną faktą pateikė kaltinamasis.

„Kai perpjoviau jam kaklą, Vytautas ėmė ir užsirūkė“, – neįtikėtiną faktą pateikė kaltinamasis.

Paklaustas, kodėl taip pasielgė, vyras kaltino alkoholį ir tikino, pats negalintis patikėti tuo, ką padarė.

„Po įvykio išėjau į lauką, prisidegiau cigaretę. Tuomet nuėjau pas mamos draugą į namus. Pasakiau mamai, kad nužudžiau Reginą, ji nepatikėjo. Peilis, kuris skirtas duonai, dešrai papjaustyti, buvo mano kišenėj, o kur jis dingo po to, nežinau.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamasis Jonas Pauliukevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamasis Jonas Pauliukevičius

Visą naktį rūkiau. Ryte nuėjau pas Vytautą į namus, atrakinau duris, įsitikinau, kad Regina mirusi. Vytautas sėdėjo ant lovos. Nuėjau ir mamai pasakiau dar kartą, kad nužudžiau moterį. Šįkart ji patikėjo“, – kaip reagavo į tai, ką padarė, pasakojo J.Pauliukevičius.

„Pamenu, kad kaltinamasis numetė man striukę ant žemės, papylė vandens ir liepė išsivalyti kraujus“, – teisme teigė V.Rugienius.

Davęs parodymus, nukentėjusysis V.Rugienius tikino, jog puldamas jį su kruvinu peiliu, kaltinamasis tikino, nenorintis palikti gyvų liudytojų.

„Aš tikrai neužsirūkiau po to, kai perpjovė man gerklę. Pamenu, kad kaltinamasis numetė man striukę ant žemės, papylė vandens ir liepė išsivalyti kraujus“, – teisme teigė V.Rugienius.

Anot jo, išeidamas iš namų ir užrakindamas duris, J.Pauliukevičius pasakė, jog daro tai tam, kad niekas nepabėgtų.

„Netvarsčiau savo kaklo. Bėgo kraujas. Atsiguliau. Naktį Regina iškrito iš lovos. Neliečiau jos, ne mažas vaikas, paskui paliksiu antspaudus, galvos, kad aš ką padariau“, – sunkiai suvokiamas įvykio detales dėliojo V.Rugienius.

Konfliktas įvyko 24 kv.m. kambarėlyje. Nusikaltimo įrankį – peilį – V.Rugienius teigė radęs miške, kai grybavo.

„Patiko man tas peilis. Bet ne veltui yra prietaras, kad peilio rasto nereikia imti – nelaimė“, – teigė nukentėjusysis.

Paklaustas, dėl ko jo mirusi sugyventinė konfliktuodavo su jaunuoliu, gyvenančiu pas juos, vyras paaiškino, jog Regina vis ragindavo jį susirasti darbą, o ne gyventi iš jų, pensininkų. Tai J.Pauliukevičiui nepatiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius