Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nufilmuotas įtariamojo sulaikymas narkotikų byloje: garaže – beveik 2 kg metamfetamino

Sostinės kriminalistams įkliuvo narkotikų platintojai.
Įtariamojo sulaikymas
Įtariamojo sulaikymas / Vilniaus policijos nuotr.

Dar 2014 m. rudenį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Tyrimo metu buvo renkama, analizuojama ir fiksuojama informacija apie asmenis, platinančius narkotines ir psichotropines medžiagas sostinėje.

Vasario 6 d. kriminalistai, surinkę pakankamai įrodymų, pagrindžiančių įtariamųjų kaltę, ir pasitelkę Patrulių rinktinės ir Mobiliosios kuopos pareigūnus,  pradėjo „aktyviąją“ tyrimo fazę – įvairiose Vilniaus miesto vietose užfiksavę narkotikų pardavimo faktus, sulaikė jų pirkėjus. Sulaikymo metu teko panaudoti net šaunamąjį ginklą, nes vienas įtariamųjų bandė išvengti sulaikymo ir, nukreipęs automobilį į pareigūnus, bandė juos pervažiuoti.

Tik peršovus automobilio padangą pavyko sustabdyti automobilį ir sulaikyti asmenį. Netrukus pareigūnai sulaikė ir asmenis, prekiaujančius narkotikais, atliko kratas jų gyvenamosiose ir darbo vietose. Sulaikymų ir kratų  metu buvo rasta ir paimta apie 55 g šviesios spalvos birios medžiagos, kaip įtariama, metamfetamino.

Tęsdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, kriminalistai nustatė, kad vieno įtariamojo garaže gali būti daugiau narkotikų – gavę teismo sankciją ir pasitelkę Muitinės Kriminalinės tarnybos kinologus, vasario 9 d. atliko kratą viename sostinės garažų.

VIDEO: Vilniuje kriminalistams įkliuvo narkotikų platintojai

Kriminalistų įtarimai pasitvirtino – garaže, prikimštame iki lubų naudotų automobilių detalių, jau po pusvalandžio laukė įspūdingas laimikis: keliose vietose, paslėpti po automobilių detalių laužu buvo rasti ir paimti keli polietileniniai maišai su šviesios spalvos biria medžiaga viduje, kaip įtariama – metamfetaminu.

Bendra metamfetamino masė apie 1 800 g.

Pareigūnai sulaikė du 1971 m. ir 1972 m. gimusius vyrus, vasario 8 d. teismas leido juos suimti trims mėnesiams.

Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno, siuntė, pardavė ar kitaip platino labai didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dešimties iki penkiolikos metų (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius