Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nufilmuotos įtariamųjų gaudynės: prireikė ir paleisti šunį, ir pakelti sraigtasparnį

Didelis rūkalų krovinys ir trys vyrai sulaikyti po persekiojimo žemėje ir iš oro. Po gaudynių Šalčininkų rajono miške pasieniečiai sulaikė 3 vyrus, įtariamus 30 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių gabenimu. Krovinio vertė viršija 86 tūkst. eurų. Kontrabandininkams persekioti buvo pasitelktas tarnybinis šuo bei pakeltas pasieniečių sraigtasparnis.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų ir Specialiosios paskirties užkardų pareigūnai Razumnos miške ties Šalčininkų rajono Beržiškės kaimu aptiko mikroautobusą „VW Transporter“. Ši vieta yra prie pat sienos su Baltarusija.

Pasieniečiai pastebėjo nuo mikroautobuso į miško gilumą sprunkančius 3 asmenis. Prasidėjo bėglių gaudynės. Į įvykio vietą atskubėjo kinologas su tarnybiniu šunimi. Į orą apylinkėms žvalgyti buvo pakeltas pasieniečių sraigtasparnis, kurio įgula koordinavo antžeminių pajėgų veiksmus.

Gausios pasieniečių pajėgos bėglius trečiadienį vakare persekiojo apie 3 kilometrus, kol miško tankmėje ties Švieslaukio kaimu juos sučiupo.

VIDEO: Iš oro nufilmuota, kaip pasieniečiai sulaiko kontrabandininkus

Sulaikytieji priešinosi VSAT pareigūnams, todėl prieš juos buvo panaudoti kovinių imtynių veiksmai. Paaiškėjo, pasieniečiams įkliuvo 21-erių, 23-ejų ir 24-erių Šalčininkų rajono gyventojai. Pirmieji du yra broliai.

Antrankiais surakintą trijulę VSAT pareigūnai nugabeno į Purvėnų užkardą. Broliai pasiskundė pasieniečiams, kad blogai jaučiasi. Tuomet jie buvo pristatyti į Eišiškių pirminės sveikatos priežiūros centrą, kur vyrus apžiūrėję medikai sveikatos sutrikimų nenustatė.

Prie sienos buvęs mikroautobusas buvo grūste prigrūstas kontrabandinių rūkalų. Iš viso jame pasieniečiai aptiko 30 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais viršija 86 tūkst. eurų, pažymima VSAT atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Dėl kontrabandos, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir pasipriešinimo Varėnos rinktinės pareigūnai Šalčininkų rajono gyventojams pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Visus tris sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę. Kontrabandinės cigaretės ir mikroautobusas „VW Transporter“ saugomi Purvėnų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius