Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nukentėjusiems nuo nusikaltėlių būtina kuo skubiau kreiptis į policiją

Policija teigia, kad apie įvykdytą nusikaltimą pareigūnams reikia pranešti kuo greičiau. Tik taip karštais pėdsakais galima sulaikyti nusikaltėlius.
Šiuolaikinės policijos pajėgų valdymo sistemos pristatymas.
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus policija, trečiadienį apie 16 val. Vilniuje, Gelvonų g. vaikinas ir mergina, grasindami fiziniu susidorojimu nepilnamečiui M.L. (gim. 2000 m.), iš jo atėmė mobiliojo ryšio telefoną.

Nors vaikas įsidėmėjo plėšikų bruožus, tėvai apie nusikalstamą veiką policijai pranešė tik 23.10 val., todėl nusikaltėlių nepavyko sulaikyti karštais pėdsakais.

Vilniaus apskrities policijos įstaigos duomenimis, operatyviai gavę nusikaltėlių išvaizdą apibūdinančią informaciją policijos patruliai net 64 proc. atvejų sulaiko viešoje vietoje plėšikavusius asmenis. Net ir trumpas, prieš pranešant nereikalingai sugaištas laikas labai apsunkina policijos darbą, o ieškomiems nusikaltėliams suteikia didesnes galimybes pasprukti. 

„Blogiausia, kad dėl gyventojų vangumo informuojant policiją apie įvykusį nusikaltimą atsakomybės išvengusiems nusikaltėliams kyla nebaudžiamumo jausmas, stiprėja paskatos nuolat ieškoti lengvo pasipelnymo būdų. Ypač nepilietiškai ir neišmintingai elgiasi tie, kas būdami apiplėšti apskritai nesikreipia į policiją. Dažni atvejai, kai sulaikę įtariamuosius ir pas juos radę vogtus daiktus, pareigūnai negali nustatyti jų teisėtų savininkų, kadangi šie nepraneša apie apiplėšimą ir atimtą nuosavybę“, - sako Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius