Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nušalintasis Panevėžio teisėjas prašo nutraukti per ilgai užtrukusį ikiteisminį tyrimą

Kyšio ėmimu, dokumento klastojimu ir piktnaudžiavimu tarnyba įtarimas nušalintas Panevėžio apygardos teismo teisėjas Rimantas Savickas prašo teismo, kad ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu būtų nutrauktas, nes pernelyg ilgai trunka.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šį jo skundą ketvirtadienį nagrinėjo Vilniaus miesto 1–asis apylinkės teismas. Savo verdiktą jis turėtų paskelbti penktadienį 14.30 valandą.

Nors nušalintasis teisėjas ir jo advokatas Vytautas Bučius sutiko, kad skundas būtų nagrinėjamas atvirame posėdyje, teismas nusprendė patenkinti Generalinės prokuratūros prokuroro Justo Lauciaus prašymą rengti uždarą posėdį. Teisėsaugininkas tvirtino, kad byla dar nėra baigta.

„Nieko nesu padaręs (...) Šitas tyrimas net man pačiam buvo uždaras“, – prieš posėdį sakė R.Savickas.

Po posėdžio nušalintasis teisėjas BNS tvirtino nesuprantantis kodėl byla nagrinėjama taip ilgai – beveik pusantrų metų.

„Praėjusių metų sausio 14–ąją pradėjo tyrimą, jau praėjo pusantrų metų, ir jokio postūmio į priekį nėra“, – piktinosi R.Savickas.

Anot jo, prokuroras dar praėjusių metų gruodžio mėnesį sakė, kad byla greitai keliaus į teismą. Vėliau esą žadėta, kad teismą byla pasieks vasarį, vėliau – kad balandį, gegužę.

„Man neduoda (su byla susipažinti – BNS). Ir šiandien mes nieko nesužinojome“, – sakė R.Savickas.

Tai jau antrasis nušalintojo teisėjo kreipimasis į teismą dėl esą per ilgo tyrimo. Pirmasis, anot R.Savicko, buvo paduotas pernai gruodį, tačiau ir pirmosios, ir apeliacinės instancijos teismai juos atmetė.

Praėjusių metų balandžio 28 dieną tuometinis generalinis prokuroras Algimantas Valantinas kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Panevėžio apygardos teismo teisėjus R.Savicką ir Arnoldą Šukaitį. Tačiau Seimas leido panaikinti tik R.Savicko teisinį imunitetą, tuo metu dėl A.Šukaičio nuspręsta, kad nėra pagrindo jį traukti baudžiamojon atsakomybėn.

A.Valantinas tuomet pranešė, kad turimi duomenys leidžia įtarti, jog R.Savickas organizavo tikro dokumento – nedarbingumo pažymėjimo – suklastojimą, kaip kyšius neva paėmė tris viskio butelius ir maisto produktų, o abu teisėjai į medžioklę vyko automobiliu, kuriam padangas pirko R.Savicko paskirtas bankroto administratorius.

Pasak generalinio prokuroro, dėl šių teisėjo R.Savicko ir jam padėjusio teisėjo A.Šukaičio veiksmų didelės žalos patyrė valstybė, nes buvo pažemintas teisminės valdžios autoritetas ir diskredituotas teisėjo vardas.

Vėliau prokurorai Seimui pateikė papildomos informacijos – kad R.Savickas kaip kyšį galėjo paimti ir 2400 litų.

Teisėjo pavardė nuskambėjo ir vasario mėnesį, kad neva Panevėžio apygardos teismo pirmininkas Valdas Meidus, pasak žiniasklaidos, surengė gimtadienio šventę R.Savickui.

Pats Panevėžio apygardos teismas išplatino pranešimą, kad „2010 m. vasario 19 d. Panevėžio apygardos teismo darbuotojai 15 valandą susirinko į posėdžių salę pasveikinti du savo kolektyvo narius, vasarį švenčiančius 50 metų jubiliejus. Ta proga jiems buvo įteiktos gėlių puokštės, tarti sveikinimo žodžiai. Po keliolika minučių užtrukusio paminėjimo teisme darbas toliau tekėjo įprasta vaga.“

Pasak pranešimo, jokia puota patalpose nei R. Savicko, nei kito sukaktuvininko garbei nevyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius