Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nusikalstamumas 2009-aisiais išaugo 3 proc.

Per tris šių metų mėnesius nusikalstamumo lygis išaugo 3 proc. Policijos generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno teigimu, dėl sunkėjančios ekonominės padėties esą tikėtasi, kad šis rodiklis didės labiau.
Stop juosta
Stop juosta / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Statistika Mama

Pasak V.Telyčėno, labiausiai susirūpinimą kelia tokie didėjantys nusikaltimai kaip vagystės iš parduotuvių ir prekybos centrų (paaugo apie 23 proc.), sukčiavimo atvejai (45 proc.), neteisėtų alkoholinių gėrimų gamyba namuose (du kartus), netikrų pinigų gamyba (56 proc.).

Pasak generalinio prokuroro pavaduotojo Gintaro Jasaičio, penktadienį vykusiame Generalinės prokuratūros, Policijos departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovų išplėstinės kolegijos posėdyje kalbėta apie situaciją, susijusią su nevienodais nusikalstamumo lygio pokyčiais įvairiose šalies vietose: pavyzdžiui, Jurbarke jis esą išaugo daugiau nei 90 proc., o Šakių rajone 20 proc. sumažėjo.

Šią situaciją, anot jo, pavesta išsiaiškinti apygardų prokurorams. Jie taip pat turės domėtis tuo, kad teisingai registruojami pranešimai apie nusikalstamas veikas.

Susitikime taip pat aptarinėja bandymai efektyvinti ikiteisminius tyrimus.

Po mėnesio nusikaltimus tiriančios tarnybos žada vėl aiškintis, kokia šalyje kriminogeninė situacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius