Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteista lombardų plėšikų gauja

Teismas Vilniuje paskelbė nuosprendį 8 asmenų gaujos šešiems nariams, sostinėje vykdžiusiems ginkluotus apiplėšimus. Du veikėjai nuo teismo pasislėpė, todėl jų bylos atskirtos.
Nusikaltėlių plaktukas
Įkalčiai po lombardo apiplėšimo Trakų gatvėje: nusikaltėlių plaktukas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šios didžiulės bylos kaltinamajame akte minimi 5 plėšimo, 3 nepilnamečių įtraukimo į nusikalstamą veiką, 1 ginklo panaudojimo ir 1 chuliganizmo epizodas, taip pat 2 vagystės iš patalpų.

Pareigūnai yra nustatę, kad per 2009 m. lapkričio mėnesį ši organizuota grupė vykdė ginkluotus plėšimus Vilniuje, iš juvelyrinių parduotuvių, esančių Savanorių prospekte, Šopeno ir Trakų gatvėse. Du kartus pasikėsino apiplėšti juvelyrines parduotuves Kęstučio ir Trakų gatvėse. Visų šių nusikaltimų metu įtariamieji buvo su kaukėmis ir ginkluoti. Į parduotuves jie įsibraudavo darbo metu, grobė aukso dirbinius. Plėšimai trukdavo vos keletą minučių, po to įtariamieji sprukdavo automobiliais iš anksto numatytu maršrutu. Vėliau transporto priemonę sudegindavo.

Gaujos nariai nusikaltimus kruopščiai planuodavo, aptardavo kiekvieno nario vaidmenis. Nusikaltėliai buvo apsirūpinę šaunamaisiais ginklais, plaktukais, medicininėmis kaukėmis, o į nusikaltimų vietas vykdavo automobiliu „Volkswagen Golf“.

Gauja pridarė nukentėjusiesiems šimtatūkstantinių materialinių nuostolių,

Pirmadienio popietę Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, paskelbė nuosprendį. Tiesa, jį išklausė tik 5 iš 8 kaltinamųjų.

Olegas Žuravliovas ir Edgaras Vanagėlis nuo teismo pasislėpė, jų atžvilgiu išskirtos atskiros bylos. Dar vienas kaltinamasis, atlikęs ankstesnę bausmę, išėjo į laisvę ir susilaužė koją, todėl atvykti išklausyti naujojo nuosprendžio nebepajėgė.   

Organizuotos gaujos lyderiais laikomi du veikėjai – 27 metų Olegas Vaškevičius ir 24 metų Jurijus Bisikirskis, nubausti gana griežtai: jie pasiųsti į pataisos namus atitinkamai 7 ir 5,5 metų.

Dar griežčiau nubaustas Aivaras Matilionis: 9 metai nelaisvės.

Antonas R., iki šiol nesulaukęs 18 metų, jam skirtą 3,5 metų nelaisvės bausmę sudėjus su anksčiau neatliktos bausmės dalimi, už grotų turėtų praleisti 4,5 metų.

Bausmė Jevgenijui Salanginui – 3 metai pataisos namuose.

O Dmitrijus Sergančukas, anot teismo, nusipelnė lygtinės 3 metų laisvės atėmimo bausmės. Be to, šiam vaikinui liepta be teismo žinios ilgiau nei 7 dienoms neišvykti iš gyvenamosios vietos, o taip pat sumokėti 20 MGL (2 600 litų) įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų paramos fondą.

Šiandienį teisėjos Danutės Mickevičienės paskelbtą nuosprendį tiek prokuratūros atstovai, tiek nuteistieji gali per 20 dienų apskųsti.

VIDEO: 15min.lt - Lombardų apiplėšimo byloje paskelbtas nuosprendis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius