Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistą Panevėžio teisininką D.Balčiūną pasmerkė ir Aukščiausiasis Teismas

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) išnagrinėjo nuteistojo panevėžiečio Dariaus Balčiūno ir jo gynėjo kasacinius skundus dėl 2016 m. vasario mėn. Panevėžio apygardos teismo ir 2015 m. rugpjūčio mėn. Panevėžio miesto apylinkės teismo nuosprendžių.
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Aukščiausiojo Teismo sprendimu, kuris yra galutinis ir neskundžiamas, panevėžietis teisininkas pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam skirta 1 883 eurų bauda.

Šioje baudžiamojoje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė.

D.Balčiūnas buvo kaltinamas, kad, dirbdamas vieno Panevėžio advokato padėjėju, t. y. būdamas valstybės tarnautojui prilygintas asmuo, pasinaudojo savo tarnybine padėtimi ir klientei žadėjo už atlygį paveikti teisėją, kad būtų priimtas jai palankus sprendimas. Kad už administracinį teisės pažeidimą teismas skirtų švelnesnę nuobaudą, D.Balčiūnas iš klientės reikalavo pustrečio tūkstančio litų, žadėdamas šiuos pinigus neva perduoti teisėjai kaip kyšį.

Kai klientė nurodė, jog neturi reikalaujamos sumos, D.Balčiūnas pasiūlė pinigus fiktyviai paskolinti, t. y. už pasirašytą skolos raštelį savo lėšomis atsilyginti teisėjai.

Gavę minėtos klientės pranešimą, STT Panevėžio valdybos pareigūnai šį teisininką sulaikė. Šiais metais teismai jau išnagrinėjo 11 STT Panevėžio valdybos tirtų korupcinių bylų ir 14 asmenų pripažino kaltais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius