Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose nuteista moteris, nužudžiusi savo naujagimę

Lapkričio 6 dieną Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Kelmės rajono gyventoja A.S., gimusi 1993 metais, buvo kaltinama savo naujagimės nužudymu. Teisme moteris savo kaltę paneigė sakydama, kad apie įvykį nieko neprisimenanti. Teismas konstatavo, jog kaltė įrodyta.
Kūdikio rankytė
Kūdikio rankytė / Fotolia nuotr.

Bylos duomenimis, nusikaltimas buvo padarytas 2013 metų balandžio 24-osios pavakarę. Tada savo draugo namuose, lauko tualete, A.S. pagimdė mergaitę.

Kaip ikiteisminio tyrimo metu sakė pati kaltinamoji, mergytė buvo gyva. Moteris rankomis nutraukė virkštelę ir naujagimę pasmaugė. Kodėl taip pasielgė, paaiškinti negalėjo. Ji patvirtino, kad atsikratyti naujagimio iš anksto neplanavusi.

Moteris rankomis nutraukė virkštelę ir naujagimę pasmaugė.

Teisme A.S. savo kaltę paneigė, moteris sakė, kad nieko neprisimenanti. Tačiau bylą išnagrinėjusi teisėjų kolegija konstatavo, kad A.S. kaltę įrodo byloje surinkta medžiaga, ekspertų išvados, liudytojų parodymai.

Kolegijos nariai vadovavosi moteris parodymais, kuriuos ji davė per ikiteisminį tyrimą.

Skirdama bausmę teisėjų kolegija atkreipė dėmesį į kelias labai svarbias aplinkybes: ekspertai nurodo, kad A.S. pažintiniai gebėjimai atitinka tik ribinio intelekto lygį, o jos asmenybė pasižymi emociniu ir elgesio nebrandumu, disharmonija.

Teismas atsižvelgė į tai, kad moteris teisiama pirmą kartą ir šiuo metu laukiasi.

Pasak ekspertų, po gimdymo A.S. buvo ištikęs gimdyminis šokas,  gimdymo metu moteris  patyrė labai stipraus emocinio susijaudinimo būseną, kuri gali būti prilyginama fiziologiniam afektui.

Skirdama bausmę kolegija atsižvelgė taip pat į tai, kad  A.S. teisiama pirmą kartą, jauna moteris šiuo metu laukiasi.

Atskyrus ją nuo šeimos, gali būti neigiamai paveikti jos socialiniai ryšiai, todėl bausmės tikslai nebūtų pasiekti realiai atliekant laisvės atėmimo bausmę ir izoliavus ją nuo visuomenės.

Vytautas Jončas, Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene, informavo, kad teismas A.S. nutarė paskirti švelnesnę bausmę, nei numatyta sankcijoje.

Ji pripažinta kalta ir už padarytą nusikaltimą ir jai skirta laisvės apribojimo bausmė 2 metams. Nuteistoji teismo sprendimu įpareigota neatlygintinai išdirbti 180 valandų nemokamų darbų, juos atliekant sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose valstybinėse ar nevalstybinėse įstaigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius