Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas degalų vagis

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paskelbė nuosprendį anksčiau 9 kartus teistam A.G. (g. 1982 m.), kuris sostinės degalinėse prisipildavo degalų ir išvažiuodavo nesusimokėjęs.
Plaktukas
Plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Vagystė Degalai
Teismas A.G. pripažino kaltu dėl svetimo turto pagrobimo bei dėl nedidelės vertės (nuo 1 iki 3 MGL dydžio) svetimo turto pagrobimo ir skyrė nuteistajam 1 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmę ją atliekant pataisos namuose, teigiama teismo pranešime.
Šią bausmę subendrinęs su ankstesniu nuosprendžiu, teismas nuteistajam paskyrė galutinę 4 metų laisvės atėmimo bausmę.
Teismas taip pat patenkino Vilniaus degalinių civilinius ieškinius ir priteisė iš nuteistojo beveik 5,4 tūkst. litų padarytai žalai atlyginti.
A.G. nuteistas už tai, kad nuo praėjusių metų gruodžio iki šių metų kovo Vilniuje 14 kartų degalinėse įsipildavo degalų ir išvažiuodavo nesusimokėjęs. Kiekvieną sykį padaryta žala siekdavo nuo 220 iki 480 litų.
Kaltinamasis A.G. teisme kaltu prisipažino visiškai ir paaiškino, jog susiklosčius sunkiai materialinei padėčiai nusprendė vogti degalus. Degalų vagystėms naudojo draugės automobilį, o visų vagysčių schema buvo ta pati: atvažiuodavo į degalines, užsipildavo degalų ir nesumokėjęs už juos išvažiuodavo. Kaltinamojo teigimu, ant automobilio jis pritvirtino valstybinius numerius, kuriuos buvo radęs. Degalus, kuriuos pagrobė iš degalinių, parduodavo.
Šiuo metu A.G. atlieka bausmę pataisos namuose už kitus nusikaltimus.
Baudžiamasis kodeksas numato, kad už svetimo turto pagrobimą (vagystę) baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki 3 metų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius