Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas ir atleistas „žalią šviesą“ kontrabandininkams įžiebęs pasienietis

Informaciją cigarečių kontrabandininkams teikęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnas išmestas iš darbo. Be to, šį pasienietį bei dar du buvusius VSAT pareigūnus teismas nubaudė tūkstantinėmis baudomis.
Pasienio punktas
Asociatyvinė iliustracija: pasienio punktas / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus rinktinės vadas Vidas Mačaitis pasirašė įsakymą, kuriuo iš pareigų atleido Padvarionių užkardoje tarnavusį minėtos rinktinės Sargybų skyriaus pasienietį I. Š.

Tai padaryta gavus Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį, kuriuo jis bei dar du buvę VSAT pareigūnai, T. P. ir E. A., pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo. 

Už tai Vilniaus rinktinės Sargybų skyriaus pasieniečiui I. Š. skirta 9 791 Eur. bauda, E. A. – 1 506 Eur. bauda, o T. P. turės sumokėti 8 661 Eur. baudą.

Šią trijulę 2014 metų vasario pradžioje sulaikė kolegos iš VSAT Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei Imuniteto poskyrio.

Pasieniečių žvalgyba gavo patikimų žinių, kad Padvarionių užkardos pareigūnai už piniginį atlygį suteikė informacijos cigarečių kontrabandininkams apie patrulių išsidėstymą prie sienos su Baltarusija ir taip nusikaltėliams įžiebė „žalią šviesą“ – sudarė galimybes nekliudomai į Lietuvą atgabenti nelegalių rūkalų.

Nustatyta, kad už tai korumpuotiems VSAT pareigūnams du kartus buvo perduoti pinigai – 600 ir 2 200 litų.

Kriminalinei žvalgybai ėmus narplioti nusikalstamas veikas E. A. tarnybą paliko savo noru, o T. P. iš jos buvo atleistas už kitą epizodą, kuriame jis pripažintas pažeminęs pareigūno vardą.

Įsiteisėjus teismų nuosprendžiams šiemet iš VSAT atleista 12 korumpuotų pareigūnų. Per pastarąjį dešimtmetį už korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas į teisiamųjų suolą sėdo ir su tarnyba atsisveikino 121 pasienietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius