Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas kraupios avarijos kaltininkas

Avarijos, per kurią žuvo net 6 žmonės, kaltininkui Artūrui Klumbiui skirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė. Ją nuteistasis turės atlikti atvirojoje kolonijoje, kur kali už neatsargius bei nesunkius tyčinius nusikaltimus nuteisti asmenys.
Kalėjimas
Kalėjimas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Nuosprendis paskelbtas po beveik pusantrų metų trukusio proceso. Žuvusiųjų artimiesiems teismas priteisė atlyginti 440 tūkst. litų neturtinės žalos, nors jie buvo pareiškę ieškinius, kurių bendra suma siekė apie 6 mln. litų. Nuteistasis neturi jokio nekilnojamojo turto.

Išgirdę nuosprendį aukų artimieji bausmę pavadino per švelnia.

Vėliau nustatyta, kad avarijos metu A.Klumbys buvo neblaivus – jo kraujyje rasta 1,01 promilės alkoholio.

Klaipėdos rajono apylinkės teismo teisėjas Vandalinas Vainius lengvinančia aplinkybe pripažino tai, kad klaipėdietis A.Klumbys pripažino kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi. Sunkinančia aplinkybe pripažinta tai, kad avarija sukėlė labai skaudžius padarinius.

Nelaimė įvyko 2007-ųjų liepos 18-osios vakarą. Automagistralės Vilnius-Klaipėda remontuojamame ruože netoli Gargždų į „Renault Espace“, kuriuo važiavo 6 klaipėdiškiai, trenkėsi jį pasivijęs A.Klumbio vairuojamas „Opel Calibra“. Nuo smūgio „Renault“ išlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir rėžėsi į vilkiką „Volvo“ su puspriekabe. Lengvasis automobilis apsivertė ir užsiliepsnojo. Ugnyje žuvo dvi jaunos šeimos – Sergejus Panovas, jo žmona Tatjana, jų dukrelė Kenija iškrito pro langą ir vėliau mirė ligoninėje, taip pat žuvo Marija Gutarenko su sūnumi Jurijumi bei dukrele Anastasija.

Vėliau nustatyta, kad avarijos metu A.Klumbys buvo neblaivus – jo kraujyje rasta 1,01 promilės alkoholio.

Teisme A.Klumbys nuolat braukė ašaras. Jis tikino, esą prieš pat susidūrimą su „Renault Espace“ važiavęs 80 kilometrų per valandą greičiu. Tačiau teisme liudijęs policijos patrulis Donatas Lukas tvirtino, esą po avarijos pats A.Klumbys pirštu rodė į greitį iki 50 kilometrų per valandą ribojantį ženklą ir gyrėsi, jog ties juo „Opel Calibra“ lėkusi net 150 kilometrų per valandą greičiu.

Pradėjus bylą nagrinėti teisme, buvo padaryta pertrauka, nes teismas skyrė autotechninę ekspertizę. Ji patvirtino, kad A.Klumbys šiurkščiai pažeidė Kelių eismo taisykles, nepasirinko saugaus greičio, neleistinai lenkė iš dešinės priekyje važiuojančias mašinas, nesilaikė reikiamo atstumo, o galiausiai atsitrenkė į automobilio „Renault Espace“ galą.

Už panašų nusikaltimą, kurio metu žuvo trys berniukai, buvęs Skuodo policininkas Saulius Paulikas buvo nuteistas 9 metų laisvės atėmimo bausme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius