Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už kyšį nuteistas Pravieniškių įmonės prie pataisos namų direktoriaus pavaduotojas

Vilniaus apygardos teismas trejų metų laisvės atėmimo bausme jos vykdymą atidedant dviem metams nuteisė buvusį Pravieniškių valstybinės įmonės prie pataisos namų direktoriaus pavaduotoją Sigitas Aukškalnis, penktadienį pranešė teismas. Jis nuteistas už tai, kad iš nuteistojo už lygtinį paleidimą anksčiau laiko paėmė 5 792 eurų kyšį.
Dirbtuvėse nuteistieji gamina inkilus
Asociatyvinė iliustracija: Pravieniškių pataisos namų dirbtuvėse / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Pravieniškės

Bylos duomenimis, S.Aukškalnis, eidamas Pravieniškių valstybinės įmonės prie pataisos namų direktoriaus pavaduotojo plėtrai pareigas, 2013 metų rugpjūtį iš nuteistojo A.B. pareikalavo 10 tūkst. eurų kyšio pažadėdamas paveikti prokurorus, kad šie pritartų, jog nuteistasis iš įkalinimo įstaigos būtų paleistas anksčiau laiko.

Po kurio laiko S.Aukškalnio iš nuteistojo pareikalavo dar daugiau pinigų – 13 032 eurų. Pažadėjo pasinaudoti pažintimis ir per Nacionalinio žmogaus gynimo teisių centro prezidentą bei direktorę paveikti Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiąjį prokurorą bei prokurorus, dalyvaujančius lygtinio paleidimo procese.

Teismas nuosprendyje pažymi, kad S.Aukškalniui skirtina sankcijoje numatyta mažesnė laisvės atėmimo bausmė nei jos vidurkis. Teismo nuomone, bausmė už šį nusikaltimą turėtų pasitarnauti teisingumo principo įgyvendinimui, o ilgalaikės laisvės atėmimo bausmės paskyrimas prieštarautų teisingumo principui.

Teismas, netaikydamas realios laisvės atėmimo bausmės, atsižvelgė į tai, kad asmeniui, nuteistam laisvės atėmimu ne daugiau kaip ketveriems metams už vieną ar kelis tyčinius nusikaltimus, teismas gali atidėti paskirtos bausmės vykdymą nuo vienų iki trejų metų.

Teismas atsižvelgė į tai, jog S.Aukškalnis anksčiau nebuvo teistas, yra darbingas, todėl konstatavo, kad paskirtos bausmės tikslas bus pasiektas be realaus laisvės atlikimo.

Nuteistajam paskirtos baudžiamojo poveikio priemonės ir pareigos: atimta teisė dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje; įpareigotas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą sumokėti 570 eurų dydžio įmoką bei neišvykti už gyvenamosios vietos ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

S.Aukškalnį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė 2013 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius