Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 25 /13:10

Nuteistas padėdavęs verslininkams laimėti viešuosius pirkimus Kauno valdininkas Algirdas Vaitiekūnas

Kauno apygardos teismas dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo kaltu pripažino buvusį Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėją Algirdą Vaitiekūną, kuris ir dabar dirba vadovaujantį darbą kitame savivaldybės padalinyje. Už neteisėtą pagalbą verslininkams viešuosiuose konkursuose jam skirta 13 tūkst. litų bauda.
A.Vaitiekūnas (dešinėje) sulaukė STT dėmesio.
STT pričiuptas ir nuteistas A.Vaitiekūnas ir toliau dirba Kauno savivaldybėje / 15min.lt nuotr. ir montažas

Šiuo metu A.Vaitiekūnas dirba Kauno savivaldybės Statybos skyriaus Būsto renovacijos poskyrio vedėju.

Kauno apygardos teismas apkaltinamąjį nuosprendį priėmė praėjusią savaitę, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl korupcinių nusikaltimų organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus.

Maždaug penkerius metus A.Vaiteikūnas nuolat teikė informaciją vienam privačiam juridiniam asmeniui.

Ikiteisminį tyrimą prieš kelerius metus pradėję Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai nustatė, kad eidamas Energetikos skyriaus vedėjo pareigas A.Vaitiekūnas įmonėms iki viešojo pirkimo suteikdavo informaciją apie planuojamus atlikti pirkimus ir padėdavo juos laimėti.

Maždaug penkerius metus A.Vaiteikūnas nuolat teikė informaciją vienam privačiam juridiniam asmeniui apie savivaldybės administracijos rengiamą atvirą konkursą šiuolaikinei Kauno miesto eismo valdymo sistemai įdiegti, kurios vertė – apie 71 mln. litų, neteisėtai sudarydamas sąlygas šiam juridiniam asmeniui pasirengti būsimam konkursui.

Taip pat STT pareigūnai nustatė šiuos piktnaudžiavimo atvejus: dėl viešojo pirkimo Kalniečių parko, J.Petruičio, Žirgo ir Įgulos gatvių apšvietimui atnaujinti, dėl viešojo pirkimo Kauno lopšelio-darželio „Daigelis“ šilumos punkto modernizavimo ir eksploatavimo darbams pirkti.

Energetikos skyriaus vyriausiasis specialistas bei Energetikos skyriaus viešojo pirkimo komisijos pirmininkas Pranas Urbanavičius toje pat byloje atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. 

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis mano, kad A.Vaitiekūnas po tokio teismo sprendimo neturėtų dirbti savivaldybėje. „Tai yra mano asmeninė nuomonė, dėl to šnekėsime su juo asmeniškai, bet jei teismas jam neuždraudė dirbti valstybės tarnyboje, mes vienašališkai negalėsime jo atleisti“, – teigė direktorius.

A.Vaitiekūnas 15min.lt sakė, kad kaltės nepripažįsta ir ketina skųsti šį teismo sprendimą. Jis nekomentavo, ar liks dirbti savivaldybėje. „Tai visai kiti klausimai“, – tepasakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius