Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas savo šešiametę dukrą kelerius metus prievartavęs tėvas

Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs nepilnamečių seksualinės prievartos nusikaltimų baudžiamąją bylą, patvirtino prokurorų kaltinimus Pasvalio rajono gyventojui dėl mažametės seksualinio prievartavimo ir nuteisė šešerių metų šešių mėnesių laisvės atėmimu.
Maža mergaitė
Asociatyvinė nuotr. / „Shuterstock“ nuotr.

Nuo 2010 metų rudens šis vyras kelerius metus seksualiai prievartavo savo šešiametę dukrą. Šie nusikaltimai prieš mažametę dažniausiai būdavo atliekami jam apsvaigus nuo alkoholio ir naudojant fizinį smurtą. Tėvas tam, kad mergaitė nesipriešintų, mušdavo vaiką diržu arba  kitaip grasindavo, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Igno Railos, palaikiusio valstybinį kaltinimą nagrinėjant baudžiamąją bylą teisme, teigimu, šioje byloje pavyko atskleisti seksualinės prievartos nusikalstamas veikas prieš vaiką jam artimoje aplinkoje ir nuteisti mažamečiui labai sunkų nusikaltimą įvykdžiusį toli gražu ne pašalinį asmenį. Tėvas, privalėjęs apsaugoti savo mažametę atžalą nuo bet kokios prievartos, pats ją skriaudė.

Pasak nepilnamečių justicijos sritį kuruojančio Igno Railos, už šią sritį atsakingi prokurorai seksualinės prievartos nusikalstamas veikas, nuo kurių šeimoje ar jiems artimoje aplinkoje yra nukentėję mažamečiai ir nepilnamečiai, tiria labai kruopščiai ir atsakingai, nes tam reikia ypatingo pasiruošimo, specialių žinių ir įgūdžių. Prokuroras dėl nepilnamečių apklausos kreipiasi į ikiteisminio tyrimo teisėją, ir vaikas duoda parodymus tik vieną kartą tam pritaikytoje patalpoje tam, kad nepatirtų papildomų pergyvenimų. Papildoma nukentėjusio vaiko apklausa atliekama tik dėl įvykdytų naujų nusikalstamų veikų.

Primintina, kad tėvai ar kiti artimieji, pastebėję pasikeitusį ir šiurkštesnį nei įprasta vaiko elgesį, kai jis nenori likti vienas su jį galbūt skriaudžiančiu asmeniu namuose ar kitur, turėtų atkreipti dėmesį, ar jis nebus nukentėjęs. Ne visada vaikai išdrįsta papasakoti apie patiriamą seksualinę prievartą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities VPK Pasvalio rajono PK pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius