Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteisti 7 vyrai ir moteris, šėrę Šiaulius ir Radviliškį kvaišalais

Pirmadienį Šiaulių apylinkės teismas kalėti nuteisė aštuonis Šiauliuose ir Radviliškyje narkotikus platinusius asmenis.
Bylos įkalčiai: heroinas
Asociatyvinė iliustracija: heroinas / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Šiauliuose paskelbtas nuosprendis narkotikų platinimo byloje.

Nuo 2011 metų spalio iki 2012 metų rugpjūčio pabaigos Šiauliuose ir Radviliškyje buvo perkamos ir parduodamos psichotropinės medžiagos – amfetaminas, metamfetaminas ir narkotinės medžiagos – kanapės, heroinas bei kokainas. Beveik visi kaltinamieji vienas iš kito pirkdavo narkotikų ir vėl juos parduodavo. Tik vienas asmuo pirko narkotinę medžiagą neturėdamas tikslo platinti.

Bylos duomenimis, visi kaltinamieji, išskyrus vieną Sigitą Kačinską, vartojo narkotines ir psichotropines medžiagas.

Aštuoni asmenys kaltinti neteisėtu disponavimu narkotinėmis, psichotropinėmis medžiagomis ir dėl jų platinimu, vienas asmuo (Mykolas Rimkus) – neteisėtu disponavimu. Anksčiau byloje buvo devyni kaltinamieji. Vienas kaltinamasis (Alvidas G.) nesulaukė teismo nuosprendžio, nes šių metų rugsėjį mirė, pranešė teismas.

Teismas penkiems kaltinamiesiems skyrė realias laisvės atėmimo bausmes, dviem skirtos laisvės atėmimo bausmės atidėtos, vienam skirta piniginė bauda.

Šešias nusikalstamas veikas padariusiam Arentui Jarašūnui skirta trejų metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, ją subendrinus su ankstesniais dviem nuosprendžiais, skirta ketverių metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Vieną nusikalstamą veiką padariusiam Sigitui Jarašiui teismas skyrė dvejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Subendrinus su ankstesne, skirta galutinė trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Dvi nusikalstamas veikas padariusiam Egidijui Karobliui teismas skyrė laisvės atėmimą dvejiem metams ir aštuoniems mėnesiams. Už dvi nusikalstamas veikas Žydrūnui Tamučiui skirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas dvejiem metams ir aštuoniems mėnesiams.

Tris nusikalstamas veikas įvykdžiusiam Donatui Mickui teismas skyrė subendrintą dvejų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją subendrinus su ankstesniu nuosprendžiu, skirta galutinė bausmė – laisvės atėmimas penkeriems metam ir keturiems mėnesiams. Nuteistieji bausmes atliks pataisos namuose.

Dvi nusikalstamas veikas padariusiam S.Kačinskui teismas skyrė laisvės atėmimą pustrečių metų. Subendrinus su ankstesne, skirtas laisvės atėmimas ir 2 259 eurų bauda. Paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas dvejiem metams.

Vieną nusikaltimą padariusiai Oksanai Orlienei teismas skyrė laisvės atėmimą dvejiems metas ir dviem mėnesiams, atidedant dvejiem metams.

Teismas S.Kačinską ir O.Orlienę įpareigojo per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį neišeiti iš namų nuo 22 val. iki 6 val. ir laikytis kitų nurodymų. Vieną nesunkų nusikaltimą padariusiam Mykolui Rimkui teismas skyrė 677 eurų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius