Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistieji nepatenkinti Alytaus pataisos namuose atliekamomis kratomis

Ketvirtadienį apie 20 val., pasibaigus vakarienės laikui, apie 200 nuteistųjų išreiškė nepasitenkinimą tą pačią dieną įstaigoje atliktomis kratomis.
Laikinojo sulaikymo kambariai policijos komisariate
Grotos / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Ketvirtadienį Alytaus pataisos namų pareigūnai atliko kratas aštuntame ir devintame lokaliniuose sektoriuose. Šiuose lokaliniuose sektoriuose yra apgyvendinti asmenys ne kartą teisti už įvairius sunkius nusikaltimus ir asmenys, įtariami elektroniniu sukčiavimu.

Kratų metu buvo siekiama išimti didelius daiktus, t.y. spinteles, lentynas, ir kitus, kurie trukdo vykdyti nuteistųjų nuolatinę priežiūrą ir kurių neturėtų būti gyvenamosiose patalpose.

Penktadienį Alytaus pataisos namuose buvo tikrinamas nuteistųjų turimų daiktų svoris.

Pataisos įstaigų vidaus tvarkos taisyklės numato, kad nuteistųjų turimų daiktų bendroji masė neturi viršyti 30 kilogramų, o nuteistiesiems iki gyvos galvos – 50 kilogramų. Į leidžiamų turėti bendrą daiktų masę neįskaičiuojama baudžiamosios bylos medžiaga.

Kalėjimų departamentas praneša, kad paimti daiktai, išskyrus draudžiamus turėti, saugomi pataisos įstaigos sandėlyje arba, esant nuteistojo rašytiniam prašymui, perduodami prašyme nurodytam artimajam giminaičiui, sutuoktiniui, sugyventiniui ar pataisos įstaigos direktoriaus leidimu – kitam asmeniui.

Siekiant palaikyti Alytaus pataisos namuose tvarką ir rimtį bei užtikrinti sėkmingą pareigūnų darbą, buvo pasitelkti viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, atvyko Kalėjimų departamento atstovai. 

Tokio pobūdžio patikrinimai įkalinimo įstaigose vykdomi nuolat ir bus vykdomi ateityje.

Kalėjimų departamento duomenimis, Alytaus pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atlieka 1 tūkst. 475 asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius