-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistiesiems draudžiamų daiktų bandoma perduoti įvairiausiais būdais (nuotraukos)

Pastaruoju metu Kalėjimų departamentui pavaldžiose įstaigose vis dažniau bandoma nuteistiesiems draudžiamus turėti daiktus ar narkotines medžiagas perduoti slepiant buitinėje technikoje arba intymiose kūno vietose. Vieni iš pirmųjų tokią tendenciją pastebėjo Marijampolės pataisos namų pareigūnai - per mažiau nei savaitę sėkmingai užkardyti 4 tokio pobūdžio bandymai.
Narkotikai, telefonai
Narkotikai, telefonai / Kalėjimų departamento nuotr.
Temos: 1 Narkotikai

Kaip informuoja Kalėjimų departamentas, trečiadienį į Marijampolės pataisos namų pasimatymų suteikimo grupės pareigūnus kreipėsi Šakių r. gyventojas, kuris laisvės atėmimo bausmę atliekančiam broliui norėjo perduoti televizorių „Šilelis“ ir DVD grotuvą.

Atlikus perduodamų daiktų patikrą, televizoriaus viduje rasta 200 vienetų baltos spalvos tablečių (įtariama, kad tai narkotinės medžiagos), 5 mobiliojo ryšio telefonai, keletas švirkštų su adatomis ir 2 buteliukai su rusvos spalvos skysčiu. DVD grotuve aptiktas dar vienas mobilusis telefonas, 10 SIM kortelių, vienas įkroviklis bei įkroviklio antgalis.

Kovo 3 d., antradienį, šioje įstaigoje gautas nuteistajam skirtas smulkusis siuntinys su spauda. Patikrinimo metu po vieno iš žurnalų viršeliu rasti neaiškios kilmės milteliai, kaip įtariama – narkotinės medžiagos.

Dėl abiejų įvykių Marijampolės apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Kovo 2 d., pirmadienį, į ilgalaikį pasimatymą su Marijampolės pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekančiu nuteistuoju atvyko žmona. Prieš pasimatymą įstaigos pareigūnai, atlikdami apžiūrą, paklausė, ar ji neturinti nuteistiesiems draudžiamų turėti daiktų.

Įspėta dėl atsakomybės, pilietė iš lytinių organų ištraukė prezervatyvą su neaiškios kilmės milteliais viduje. Pasimatymas sutuoktiniams nebuvo suteiktas, o pilietė bei įtartinos medžiagos perduoti Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vasario 27 dieną, penktadienį, Marijampolės pataisos namų laukiamajame buvo patikrintas nuteistajam atvežtas televizorius. Jo viduje, tarp mikroschemų, pareigūnai rado 4 mobiliojo ryšio telefonus ir paketėlį su tabletėmis (įtariama, kad tai narkotinės medžiagos). Dėl įvykio įstaigoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

2009 m. kovo 6 d. Kalėjimų departamento duomenimis, Marijampolės pataisos namuose laisvės atėmimo bausmes atlieka 1066 pilnamečiai vyrai, anksčiau atlikę laisvės atėmimo bausmę, ir pavojingi recidyvistai, kuriems teismas nustatė atlikti bausmę pataisos namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius