Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistųjų išmonė: prižiūrėtoją sumušė į delną prisileidęs parafino

Marijampolės pataisos namuose kalintys nuteistieji skundėsi Seimo nariams, kad yra skriaudžiami prižiūrėtojų, tačiau nuvykę į įvykio vietą Seimo Žmogaus teisių komiteto nariai pamatė, kad kenčia ne nuteistieji, o pareigūnai.
Kumštis
Kumštis / Wikimedia.org nuotr.

Viename skunde Seimo nariams buvo nurodyta problema, kad vieninteliam tuo metu budėjusiam pareigūnui sunegalavus, kilo grėsmė nuteistųjų saugumui, o po to įvykio neva sekė žmogaus teises pažeidžiantys pareigūnų veiksmai – smurtas, nefilmuojamos kratos.

Tačiau paaiškėjo, kad aprašytu konkrečiu atveju budėjo du pareigūnai, bet vienam pareigūnui trumpam momentui pasitraukus iš posto, likęs buvo užpultas itin „išradingu“ būdu – nuteistasis į viršutinę plaštakų dalį buvo prišvirkštęs parafino.

„Jo ranka tapo kieta ir atstojo kastetą. Mažamečius vaikus auginantį pareigūną šis nuteistasis atakavo labai taikliai, pareigūnas buvo sužalotas ir kurį laiką patyrė komą“, – skelbiama komiteto pranešime spaudai.

Siekiant išsiaiškinti šį nusikaltimą pataisos namuose buvo atliktos kratos.

Pataisos namuose gali būti patalpinti 1200 už nusikaltimus terminuotu laisvės atėmimu nuteistų vyrų ir 73 arešto bausme nuteistų vyrų. Tarp pastarųjų daugiausia smurtautojų artimoje aplinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius