Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl orlaivio An-2 ir jo įgulos paieškos bei gelbėjimo operacijos

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Romas Jasevičius priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl orlaivio An-2 ir jo įgulos paieškos bei gelbėjimo operacijos.
Povandeninės kameros sudužusiame lėktuve užfiksavo piloto A.Mačiulio kūną
Povandeninės kameros sudužusiame lėktuve užfiksavo piloto A.Mačiulio kūną / 15min.lt montažas

„Nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą priimtas įvertinus visą ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą. Nebuvo jokio pagrindo tvirtinti, kad paieškos ir gelbėjimo operacijoje dalyvavę pareigūnai neatliko pareigų ir funkcijų, kurios buvo priskirtos jų kompetencijai ir būtinos tarnybos interesams užtikrinti, ar šias pareigas ir funkcijas atliko netinkamai, nekokybiškai, aplaidžiai, atmestinai, pažeisdami teisės aktus, apibrėžiančius ir nustatančius jų kompetenciją“, – teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKTS prokuroras Romas Jasevičius.

VIDEO: AN 2 katastrofa: lėktuvas nufilmuotas po vandeniu

Šių metų gegužės 20 dieną buvo gautas Lietuvos krašto apsaugos ministerijos pareiškimas dėl  Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro ir Valstybės įmonės „Oro navigacija“ Aeronautikos gelbėjimo koordinacinio centro galimai netinkamai atliktos paieškos ir gelbėjimo operacijos, gegužės 16 dieną į Baltijos jūrą nukritus orlaiviui An-2 vykdymo bei koordinavimo, kas galėjo lemti, jog orlaivio pilotai nebuvo išgelbėti.

Lietuvos Respublikos generalinėje prokuratūroje buvo nuspręsta pradėti ikiteisminį tyrimą, tačiau jį organizuoti ir jam vadovauti pavesta Klaipėdos apygardos prokuratūrai. 

​„Remiantis surinktais duomenimis, galima teigti, kad įvykus incidentui, nelaimės ištiktų žmonių paieškos gelbėjimo darbai buvo organizuojami ir koordinuojami kompetentingai. Paieškos ir gelbėjimo operacija buvo vykdoma vadovaujantis tuo metu galiojusiais paieškos ir gelbėjimo darbus reglamentuojančiais teisės aktais. Tad buvo konstatuota, kad nei Baudžiamojo kodekso 229 straipsnyje numatyta (tarnybos pareigų neatlikimas), nei jokia kita nusikalstama veika nebuvo padaryta“ , – teigė prokuroras R.Jasevičius.

Vadovaujantis Baudžiamojo proceso kodeksu ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius