Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Olialia mergaitė“ teisėjui įrodė, kad Vilniaus policija apsižioplino (video)

Ketvirtadienį vilnietė Vaida Kisieliūtė su savo advokato pagalba pasiekė, kad Vilniaus 2-asis apylinkės teismas nenagrinėtų bylos dėl policijos pareigūnų įžeidinėjimo.
V.Kisieliūtė pageidavo matyti teisme ir savąjį advokatą.
V.Kisieliūtė teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

„Nieko, sakė, pasėdėsi 30 parų“, – „Olialia mergaitė" V.Kisieliūtė teismo koridoriuje telefonu mulkino pašnekovą, pasiteiravusį, kaip jai šiandien sekasi teisme.

Pasiekusi tikslą, šmaikštuolė surimtėjo: „Ne tame teisme turėtų būti byla. Laukiam sprendimo.“

Šie Vaidos žodžiai tarsi nuėjo teisėjui Visvaldui Kazakiūnui tiesiai į ausį.

„Norėtųsi procesinio švarumo"

Grįžęs paskelbti nutarties, Temidės tarnas pranešė, jog visiškai patenkino V.Kisieliūtės bei jos gynėjo prašymą: nenagrinėti Vilniaus policijos iškeltos administracinės teisės pažeidimo bylos dėl pareigūnų įžeidimo ir perduoti šią bylą kitam teismui.

„Yra šiokia tokia procesinė problemėlė. Visi įvykiai vyko 3-iojo apylinkės teismo teritorijoje, todėl mums nelabai suprantama, kodėl byla atsidūrė 2-ajame apylinkės teisme. Norėtųsi procesinio švarumo ir grynumo“, – pačioje šios dienos posėdžio pradžioje esminį prašymą suformulavo Vaidos advokatas.Sakė, pasėdėsi 30 parų, – šmaikštavo „Olialia mergaitė.

Per 20 minučių teisėjas V.Kazakiūnas pamąstė ir surašė šį prašymą tenkinančią nutartį, pripažindamas policininkų klaidą. Administracinės teisės pažeidimų bylos privalo būti nagrinėjamos pagal pažeidimo padarymo vietą. V.Kisieliūtė, kaip žinoma, nuo patrulių automobiliu BMW spruko sostinės centre, T.Vrublevskio gatvėje, netoliese ji ir įkliuvo.

Beje, perduodami teisėjams medžiagą dėl V.Kisieliūtės padarytų KET pažeidimų, policininkai neapsižioplino – byla iškart pakliuvo į 3-iąjį apylinkės teismą.

Kada pastarasis teismas imsis ir antrosios be reikalo klaidžiojančios V.Kisieliūtės bylos, kol kas neaišku.

Beje, 15min.lt neseniai pasakojo apie kitą biurokratijos teisėsaugos sistemoje atvejį. Tyrimo medžiaga iš rankų į rankas buvo stumdoma ir istorijoje, kai Vilniaus paaugliai nufilmavo močiutės užpuolimą bei paviešino medžiagą youtube.com svetainėje.

Teismuose teks lankytis dar ne sykį

Kaip jau pasakojo 15min.lt, sostinės teisėjų dukra 22 metų V.Kisieliūtė prisidarė rūpesčių per savo gimtadienį, kai birželio 5-osios paryčiais sostinės centre, vairuodama savąjį 3-iosios serijos BMW su išskirtiniu numeriu, iš pradžių važiavo, kur eismą draudžia ženklas, vėliau nepakluso policininkų komandai sustoti, bėgo nuo pareigūnų, nekreipė dėmesio į įjungtus švyturėlius bei garsinį signalą, o pagaliau sustabdyta neteikė jokių dokumentų bei vengė pasitikrinti blaivumą, netgi įžeidinėjo pareigūnus.

Teismas skyrė V.Kisieliūtei 3500 litų baudą ir trejiems metams atėmė vairuotojo pažymėjimą. Šį sprendimą vairuotoja jau spėjo apskųsti.

VIDEO: „Olialia mergaitei" teisme pozuoti prieš objektyvą nesinori

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius