-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Orlen Lietuvos“ Kokybės tyrimų centre dujų pliūpsnis apdegino darbuotoją

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino karščiausius praėjusio savaitgalio trijų parų (balandžio 21–23 d.) įvykius. Vieną dramatiškiausių gelbėjimo operacijų ugniagesiams teko atlikti Paliepiukų kaime, kur sėjamoji mašina tapo skausmingais spąstais vienai moteriai. Sėjamoji įtraukė ūkininkės ranką, ugniagesiams gelbėtojams prireikė diskinio pjūklo. Dar viena dirbusi moteris nukentėjo Juodeikiuose bendrovės „Orlen Lietuva“ Kokybės tyrimų centre.
„UNIMOG“ ugniagesiams
Asociatyvi iliustracija: ugniagesių technika / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per praėjusias tris paras (balandžio 21–23 d.) ugniagesiai 119 kartų vyko gesinti gaisrų, iš jų 23 – atvirosiose teritorijose. Ugnis pasiglemžė 1 žmogaus gyvybę, 1 gyventojas traumuotas. Ugniagesiai dar atliko per 90 gelbėjimo darbų ir išgelbėjo 10 gyventojų.

Ankstų penktadienio rytą gaisras kilo Vilniaus rajone, Karvio kaime. Čia degė metalinis statybininkų vagonėlis. Jo viduje ugniagesiai rado smarkiai apdegusį vyro, gimusio 1959 metais, kūną. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Apie pusę dešimtos vakaro gautas pranešimas, kad Kaune, Kazimiero Baršausko gatvėje, atvira liepsna dega butas. Atvykus ugniagesiams, jame degė lova ir namų apyvokos daiktai. Iš buto ugniagesiai išnešė vyrą, kuris po pirminės medikų apžiūros išvežtas į ligoninę.

Apie pusę vienuoliktos vakaro Marijampolėje, Parko gatvėje, viename iš butų daugiabutyje smilko lovos čiužinys. Iš buto ugniagesiai išvedė moterį ir perdavė ją medikams.

Pavartyčių kaime degė „Šiaurinės lapės“ žvėrių fermos katilinės stogas.

Penktadienio naktį Radviliškio rajone, Pavartyčių kaime, degė uždarosios akcinės bendrovės „Šiaurinė lapė“ žvėrių fermos katilinės stogas. Gaisro metu apdegė medžio drožlių plokštėmis apkaltos sienos, karštis apgadino lubas, elektros instaliaciją, apdegė perdirbimo įrengimai. Įvykis tiriamas.

Penktadienio rytą dar vienas didelis gaisras kilo Radviliškio rajone, Margavonių kaime, uždarosios akcinės bendrovės „Valguva“ gamybos patalpose. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė stogas pastato, šalia jo smilko 4 m aukščio grūdų atsijų krūva. Gaisro metu sudegė sandėlio stogas, viduje buvę pramoniniai grūdų beicavimo įrenginiai ir automobilinis krautuvas. Buvo sulieta apie 300 kub. m grūdų atsijų. Įvykis tiriamas.

Du gyvenamieji namai vienu metu degė šeštadienio naktį Jurbarko rajone, Pasnietalio kaime. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė vieno iš gyvenamųjų namų stogas. Iš jo spėta išnešti dujų balioną. Ugnis nuniokojo prieškambarį, apdegė virtuvė, nudegė stogas. Ten pat apdegė ir už 40 m stovėjusio kito gyvenamojo namo palėpė. Įvykis tiriamas.

Šeštadienį, apie 16 val., Kelmės rajone, Vidsodžio kaime, sudegė nežinomo savininko gyvenamasis namas. Nuo ugnies apsaugoti šalia esantys du ūkiniai pastatai.

Sekmadienio naktį, apie 3 val., Tauragės rajone, Butkelių kaime, atvira liepsna degė ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė viduje buvę du lengvieji automobiliai, išdegė pastato vidus, apdegė apie 20 kv. m stogo. Nuo ugnies apsaugotas už 15 m esantis gyvenamasis namas ir garažas Įvykis tiriamas.

Sekmadienį, apie 11 val. ryto, pranešta, kad Šiaulių rajone, Kuršėnuose, Vaclovo Dambrausko gatvėje iš daugiabučio rūsio pro langą veržiasi dūmai. Išdegė 8 kv. m rūsys. Iš namo laiptinės 1-ojo ir 5-ojo aukštų evakuoti 6 žmonės. Jie nenukentėjo.

Sekmadienį, apie pusę keturių dienos, gautas pranešimas, kad Mažeikių rajone, Juodeikiuose, iš uždarosios akcinės bendrovės „Orlen Lietuva“ Kokybės tyrimų centro 2-ajame aukšte iš ventiliacijos angos veržiasi dūmai ir yra nukentėjusi darbuotoja. Atvykus ugniagesiams, išorinių gaisro požymių nebuvo. Moteris nukentėjo, kai plovyklos patalpoje išleidinėjo likutines dujas. Pliūpsnio metu ji apdegė rankas ir veidą. Medikai, suteikę pirmąją pagalbą, nukentėjusiąją išvežė į ligoninę. Ištyrus oro aplinkos mėginius, sprogių medžiagų koncentracija ore nenustatyta.

Sekmadienį, apie 21 val., Raseinių rajone, Paliepiukų kaime, sėjamoji moteriai įtraukė ranką. Ugniagesiai, panaudoję diskinį pjūklą, nupjovė sėjamosios ašis ir išlaisvino moters ranką. Sąmoninga moteris su smarkiai sužalota ranka perduota medikams, pirmadienį praneša PAGD.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius