-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgęs dvidešimtmetis nuteistasis sulaikytas Lenkijoje

Kalėjimų departamentas praneša, kad liepos 16 d. iš Pravieniškių 2–ųjų pataisos namų–atvirosios kolonijos pabėgo nuteistasis T. R., nuteistas devyneriems metams už plėšimus bei nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą ar jo realizavimą.

Dvidešimtmečio pareigūnai pasigedo apie 15 val., nuteistųjų patikrinimo metu. Į pataisos namus atvyko Kalėjimų departamento pareigūnai, buvo iškviestos papildomos pajėgos. Išsamiai, keletą kartų, buvo apžiūrėta visa pataisos namų teritorija, kuri siekia beveik 13 hektarų, tačiau nuteistasis nerastas. Įtarta, jog jis galėjo išvykti pasislėpęs vilkike, atvykusiame į pataisos namų gamybos teritoriją, kur tuo metu dirbo minėtas asmuo.

Darbo zonoje liepos 16 dieną dirbo 194 nuteistieji: gamino medines lenteles, baldus. Vilkikas nuteistųjų pagamintus gaminius iš medžio per Lenkiją turėjo vežti į Vokietiją.

Neradus T.R. įstaigos teritorijoje – buvo paskelbta paieška, susisiekta su Lenkijos policija.

Pareigūnų įtarimai pasitvirtino – T. R. sulaikytas liepos 17 d., apie 10 val. 30 min., Lenkijos Respublikoje. Jis slėpėsi vilkike.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 241 str. Kalėjimų departamentas pradėjo tarnybinį tyrimą. Tvarkomi dokumentai dėl nuteistojo grąžinimo į Lietuvą.

T.R. šiuose pataisos namuose bausmę atlieka nuo 2009 metų. Bausmės pabaiga turėjo būti 2017 m. Jam gresia bausmės laiko pratęsimas.

Kalėjimų departamento 2010 m. liepos 17 d. duomenimis, Pravieniškių 2–uosiuose pataisos namuose–atvirojoje kolonijoje bausmę atlieka 1315 nuteistųjų.

Per 15 metų tai pirmas nuteistojo pabėgimas iš Pravieniškių 2–ųjų pataisos namų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius