Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgimų nuo Raseinių policijos karalius – Arenijus Korsakas iš Bogušiškių

Raseiniai jau turi pasaulinio garso kriminaliniam serialui „Pabėgimo karaliai“ tinkantį personažą. Tai Bogušiškių kaimo gyventojas Arenijus Korsakas. Per dvi dienas šis vaikinas du kartus spruko nuo pareigūnų. Pirmą kartą, kai šie stabdė jo automobilį. Paskui, kai kitą dieną jį vežė į areštinę. Taip tvirtina policininkai. Pats A. Korsakas teisme kratėsi pabėgimo karaliaus karūnos ir dievagojosi, kad kriminalistų pasakojimai tėra žmonėms šiurpinti sukurta siaubo pasaka.
Arenijus Korsakas dukart spruko nuo policijos
Arenijus Korsakas dukart spruko nuo policijos / V.Judicko nuotr. ("Alio, Raseinia"i)
Temos: 1 Raseiniai
Norėjo paimti raktelius

Mįslinga pabėgimų istorija prasidėjo rugsėjo 22-osios naktį  Šiluvos miestelyje. Apie vidurnaktį ties sankryža patruliavęs Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnas pasakojo: „Budėjome prie bažnyčios. Išgirdome dideliu greičiu atvažiuojantį automobilį. Aš nuėjau stabdyti, o kolega įjungė švyturėlius. Bet automobilis nesustodamas nulėkė. Pradėjome vytis. Ties vienu posūkiu pažeidėjas automobilio nesuvaldė, trenkėsi į tvorą ir atsidūrė griovyje.

Puoliau prie automobilio, pravėriau dureles ir bandžiau iš užvedimo spynos ištraukti raktelius, bet nespėjau, nes vairuotojas ėmė važiuoti atbuline eiga. Atšokau.

Puoliau prie automobilio, pravėriau dureles ir bandžiau iš užvedimo spynos ištraukti raktelius, bet nespėjau, nes vairuotojas ėmė važiuoti atbuline eiga. Atšokau. Jis nuvažiavo, ir mes vėl pradėjome vytis. Paskui bėglys įsuko į miško keliuką. Pakilo daug dulkių, nesimatė, kur važiuoti, todėl sulėtinome greitį ir pažeidėjas atitrūko. Po kurio laiko radome automobilį laukymėje. Vairuotojo jau nebuvo, tik degalams skirtos tuščios talpos, kaukės ir pirštinės.“

Policininkai tvirtino nustatę, kad melsvos spalvos automobilis „Mazda“ priklausė Bogušiškių kaime gyvenančiam A.Korsako tėvui. Teisme pareigūnai pasakojo gaudynių metu pastebėję, kad sprunkantį automobilį vairavo A.Korsakas.

Beprotiškas sprendimas

„Buvome įjungę ilgąsias šviesas. Kai mūsų persekiojamas automobilis įvažiavo į griovį, pastebėjau, kad už vairo sėdi A.Korsakas. Atpažinau, nes prieš kurį laiką buvau jį nubaudęs už važiavimą neprisisegus diržo“, – sakė gaudynių metu policijos automobilį vairavęs pareigūnas. 

Jo kolega, kuris buvo spėjęs praverti bėglio automobilio duris ir bandęs ištraukti raktelius, taip pat sakė atpažinęs A.Korsaką. Teisėjos paklaustas, ar tuo metu A.Korsakas atrodė sužalotas, pareigūnas teigė jokių sužeidimų nepastebėjęs.

Kitą dieną kriminalistai A.Korsaką išsivežė jį į Raseinių rajono policijos komisariatą. Remiantis tyrėjų pasakojimais, kai visureigis sustojo prie komisariato, A.Korsakas nusprendė sprukti. Raseinių centre šoko iš automobilio ir avėdamas šlepetėmis pasileido klibinkščiuoti.

Šlepetės nusmuko, A.Korsakas nugriuvo ir buvo prispaustas ant šaligatvio plytelių netoli Vytauto Didžiojo ir Vaižganto gatvių sankryžos. Prieš jį panaudotos fizinio poveikio priemonės. Netrukus po sulaikymo A. Korsaką teko vežti į Raseinių ligoninę.

Saugojo nuo trečio pabėgimo

Remiantis medikų išvadomis, atrodo, kad Raseinių centre paviję bėglį pareigūnai gerokai jam įkrėtė. Tiesa, gali būti ir taip, kad jį jau atvežė susižalojusį (bandant automobiliu pasprukti nuo pareigūnų), tačiau nepaisant avarijoje patirtų sužeidimų pabėgimų karalius dar kartą nusprendė sprukti pačiame miesto centre ir sugautas patyrė naujų traumų, dėl kurių atsidūrė ligoninėje.

Remiantis medikų išvadomis, atrodo, kad Raseinių centre paviję bėglį pareigūnai gerokai jam įkrėtė. Tiesa, gali būti ir taip, kad jį jau atvežė susižalojusį (bandant automobiliu pasprukti nuo pareigūnų)

Ligoninėje  A.Korsaką saugojo policininkai. Policininkai rūpinosi, kad vaikinas nesugalvotų sprukti trečią kartą.

A.Korsakas teismo salėje tvirtino, kad nevairavo automobilio, kuris naktį buvo persekiojamas. Anot įtariamojo, jis tuo metu miegojo. Be to, įtariamojo teigimu, tuo metu, kai vyko gaudynės, automobilis „Mazda 323“ jo tėvui nebepriklausė – neva neseniai buvo parduotas.

Atsidūrė miške

A.Korsakas pasakojo, kad sužalojimus, dėl kurių atsidūrė ligoninėje, patyrė miške iš ryto – kitą dieną po to, kai laukymėje buvo aptiktas tuščias automobilis.

„Kaip mane galėjo stabdyti Šiluvoje, jei aš tuo metu buvau Bogušiškiuose?“ – teisme klausė A. Korsakas, o vėliau savo pasakojimą tęsė jau už teismo posėdžių salės durų.

„Rugsėjo 22 d. apie 11.30 val. iš ryto į mano namus pasibeldė įgaliotinis ir du pareigūnai. Sakė, renkis, važiuosim pasivažinėti. Pravažiavus kaimo turizmo sodybą „Pakalnė“ ir pakilus į dubyskalnį, pasukome į dešinėje pusėje esantį miško keliuką. Miške man sako: ar žinau, ką mes čia dabar veiksime. Atsakiau – gal grybausime. Sako: dabar jau ne laikas juokauti, ir išsitempė mane iš visureigio. Pradėjo daužyti, spardyti kojomis. Paėmė pagalį ir vėl lupo. Gulėjau beveik be sąmonės. Vienas kriminalistas šlapinosi šalia mano galvos. Netekęs kantrybės spyriau per kojas, jis nugriuvo, puoliau ant kito. Jis traukėsi atstatęs elektros šoką. Tada iš automobilio išlipo policininkas ir atkišęs pistoletą man liepė gultis ant žemės.

Tuo metu suskambo mano telefonas: draugas parašė žinutę. Jie nusprendė važiuoti pas tą draugą. Įsodino ir jį į visureigį ir vežė į Raseinių rajono policijos komisariatą. Kai automobilis sustojo, iššokau ir šaukdamas „gelbėkite!“ ėmiau bėgti Raseinių ligoninės link. Nusmuko šlepetės, nukritau. Nugriuvęs iš karto sudėjau rankas už nugaros, kad jiems būtų patogiau uždėti antrankius ir manęs nemuštų. Bet vėl sulaukiau smūgių. Kai nuvedė į areštinę, prašiau, kad iškviestų greitąją, nes labai sukosi galva. Pradėjau vemti. Į ligoninę mane lydėjo policininkai. Medikams sakė, kad aš girtas. Tai buvo nesąmonė. Gydytojai nustatė, kad aš blaivus. Paskui suleido vaistus, ir man praėjo visi skausmai.“

Raseinių apylinkės teisme A. Korsakui jau buvo paskelbtas vienas nuosprendis – už pasipriešinimą pareigūnui paskirta pusės metų viešųjų darbų.

Raseinių apylinkės teisme A. Korsakui jau buvo paskelbtas vienas nuosprendis – už pasipriešinimą pareigūnui paskirta pusės metų viešųjų darbų.

Paklaustas, ar vartoja alkoholį, A.Korsakas sakė: „Neslėpsiu – esu teistas už smurtą. Stipriai smogiau vienam žmogui. Pastaruosius pora metų visai nevartoju alkoholio.“ „Kodėl?“ „Reakcija sulėtėja. Nebūsi toks kovingas.“ „O kam jums kovingumo reikia?“ „Apsiginti nuo tokių, kaip tie.“

Pareigūnams atliekant tyrimą dėl „Mazda 323“ pabėgimo aplinkybių, paaiškėjo, kad A.Korsakas, likus kelioms valandoms iki šio įvykio, su draugu iš Kalnujuose esančios bendrovės pavogė dyzelinio kuro.

Paklaustas, ar be vagysčių nepavyksta išsiversti, A.Korsakas kalbėjo: „Tai kad aš nevagiu. Tai ne vagystė – buvome iš anksto susitarę, kad įleis mums kuro.“

Neatmestina, kad ši A.Korsako versija teisinga, mat paaiškėjo, kad apvogtos bendrovės vadovai kuro net nebuvo pasigedę – jiems apie tai pranešta, kai apklausos policijoje metu apie apsilankymą Kalnujuose prasitarė A.Korsako draugas.

Paklaustas, kur šiuo metu dirba, A. Korsakas sakė, kad dabar miškuose medžius pjauna. 23 metų Bogušiškių kaimo gyventojas augina du vaikus, šiuo metu jo draugė laukiasi trečiojo.

Kito bėglio pėdsakai

A.Korsako tvirtinimu, rugsėjo 22-osios naktį jis negalėjo vairuoti automobilio „Mazda 323“, nes, anot jo, tėvas automobilį jau buvo pardavęs.

A.Korsako tvirtinimu, rugsėjo 22-osios naktį jis negalėjo vairuoti automobilio „Mazda 323“, nes, anot jo, tėvas automobilį jau buvo pardavęs.

„Maždaug dvi ar trys dienos iki įvykio Šiluvoje jį pardavė tokiam Dariui Reimeriui. Jis su kažkokiu vaiku prie mūsų namo atmynė dviračiais. Dar pats iš jo už automobilį paėmiau 250 litų. Kai įvyko visas tas kriminalas Šiluvoje, aš D.Reimerį pasigavau Akstinuose prie parduotuvės ir ėmiau klausinėti, kodėl jis bėgo. Jis pasakė, kad yra ieškomas policijos, todėl ir spruko“, – pasakojo A. Korsakas.

D.Reimeris iš tiesų jau kelinti metai yra oficialiai ieškomas dėl nelegalios naminės degtinės gamybos .

Tik gynybos būdas?

Paprašėme, kad A. Korsako pasakojimus pakomentuotų Raseinių rajono policijos komisariato vadovas Kęstutis Užemeckas.

„Mūsų pareigūnai yra įsitikinę šimtu procentų, kad jis vairavo „Mazda 323“  ir nestojo. Akivaizdu, kad nori išsaugoti vairuotojo pažymėjimą. Bet kokiais būdais. Tai lemia, kad sugalvoja įvairiausių versijų“, – neabejojo K.Užemeckas.

Anot  K.Užemecko, kaltinimai pareigūnams yra tik bėglio gynybos būdas, nes jis, nors turi teisę kreiptis į prokuratūrą, to nepadarė.

A.Korsako tvirtinimu, jis bandė kreiptis į kelis specialistus, tačiau iš užuominų supratęs, kad pasiekti palankių rezultatų būtų beviltiška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius