-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pabradės poliklinikoje to dar nebuvo: eilėje pas gydytoją susimušė 79 ir 81 metų pacientės

Po nuožmių grumtynių jaunesnei pacientei dar tenka gydytis kojos lūžį.
Muštynės
Muštynės / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Naujienų portalas 15min.lt sužinojo, kad Švenčionių rajono pirminės sveikatos priežiūros centro Pabradės padalinyje, Upės gatvėje, jau antrą dieną netyla kalbos apie nekasdienį incidentą.

„Tokių dalykų dar niekada nėra buvę... Badmečiu dėl duonos žmonės nuo 3 valandos nakties eilėje stovėdavo, bet netgi tada tokių susistumdymų nebuvo. Sulaukėjimas kažkoks!“ – portalui pasakojo ir stebėjosi viena poliklinikos darbuotoja.

„Jos pirštai – tvirti kaip vinys!“

Pirmadienį apie 11 valandą prie bendrosios praktikos gydytojos durų petys į petį susitiko dvi pacientės – 79 metų Natalija L. ir 81 metų Regina K.

Kiekviena iš šių pagyvenusių moterų buvo įsitikinusi, kad dabar yra būtent jos eilė pakliūti į konsultaciją.

Nesusitarusios žodžiu, pacientės ėmėsi veiksmų. Ponia Regina taip stumtelėjo varžovę, kad pastaroji pargriuvo ant poliklinikos grindų. Koridorius ir kabinetus perskrodė riksmas bei aimanos. Netrukus nustatyta, kad griūdama Ponia Natalija susilaužė koją. Vietos policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.Kas pažįsta Nataliją, žino, kad ji yra nekantri moteris, neretai kelianti skandalus. Niekas nenori jos nervinti, todėl visada praleidžia be eilės, – pasakojo poliklinikos darbuotoja.

15min.lt šaltiniu tapusi medikė komentavo: „Viena tokia ir kita tokia pati. Tokia su tokia susidūrė. Kas pažįsta Nataliją, žino, kad ji yra nekantri moteris, neretai kelianti skandalus. Niekas nenori jos nervinti, todėl visada praleidžia be eilės. Tačiau šįkart tuo pačiu metu pas gydytoją ėjo dar viena tokia nesitvardanti. O ta Regina – stipri moteris! Ji kaime dirba: ir šienauja, ir melžia, ir laukus aria. Jos pirštai – tvirti kaip vinys!“

Provincijoje pacientais rūpinamasi

15min.lt pašnekovė minėjo, kad incidento metu prie kabineto durų jokios eilės nebuvo, laukė vos 3 žmonės, du iš kurių sugebėjo susistumdyti. „Pagyvenę, ligoti žmonės. Ką su jais padarysi...“ – atsiduso apie konflikto aplinkybes portalui papasakojusi moteris.

Ji įsitikinusi, kad tokių žmonių vaikai privalo juos lydėti ir kontroliuoti: „Ar jūs savo artimą žmogų tokio amžiaus leistumėte vieną pas gydytojus, kad jį ten stumdytų?! Juk lygioje vietoje galima stuburą, koją, dubens kaulus susilaužyti!“

Pašnekovė sakė, kad paprastai šioje įstaigoje gydytojai su pacientais bendrauja sklandžiai.

„Juk čia kaimas. Visi žino, kas koks yra ligonis. Kam labiausiai reikia, tuo greičiausiai ir pasirūpiname. Pavyzdžiui, epileptikus vedame iškart pas daktarą, kad nesijaudintų, priepuolis neištiktų. Ir gydytojas visus priima – ir be talonų, ir aukodami savo laiką. Čia – ne miestas, gydytojas niekada nepasakys, kad baigėsi jo darbo laikas ir eina namo. Provincijoje ir savo autoritetą visi saugo, ir nenori, kad pacientai nusimintų“, – pasakojo Pabradės poliklinikos darbuotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius