Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakraupęs tėtis: visa Vilniaus policija nerado laiko nuvykti į iškvietimą, kur tyčia sudaužytas 7 metų vaikas?

Vilnietis visais įmanomais būdais viešina informaciją apie incidentą sostinės vaikų globos namuose. Dar labiau nei pats įvykis vyriškį nustebino atsakingų asmenų ir pareigūnų abejingumas. Savo ruožtu šių vaikų globos namų direktorė pareiškė, kad įstaigos personalui didžiausias problemas kelia būtent šis vaiko tėvas. Tuo tarpu policininkai teisinasi buvę užsikasę svarbesniais, neatidėliotinais darbais.
Užfiksuoti vaiko sužalojimai
Užfiksuoti vaiko sužalojimai / Vlado L. nuotr.

„Pasižiūrėkite, kas darosi – jau prasidėjo atviras teroras prieš vaikus“, – penktadienį į 15min.lt redakciją atsiųstą laiškelį pradeda vilnietis Vladas L. (pavardė redakcijai žinoma).

45 metų vyras pabrėžė, jog šį pareiškimą išsiuntė visiems Lietuvos Seimo nariams bei paviešino per svetainę „Facebook“.

„Šį nusikaltimą buvo bandoma nuslėpti“, – pabrėžia ponas Vladas.

Naujienų portalas 15min.lt pateikia vilniečio atsiųstą informaciją ir nuotraukas (žr. susijusią galeriją):

„Antradienį, 2011.06.28., aš sulaukiau savo sūnaus skambučio, kuris gyvena Vilniaus m. 2-uose globos namuose, Minties g. 1. Jis prašė, kad būtinai atvažiuočiau, nes jį sumušė. Aš nuvykau į Vilniaus m. 2-uosius globos namus ir pakraupau pamatęs jo nugarą, kuri buvo visa mėlynėse. Jis man paaiškino, jog jį daužė rakete ir batais 13 metų A. Aš nuvedžiau savo vaiką pas direktorę. Kabinete kaip tik buvo ir seselė. Paklausiau: „Matėte, kaip sudaužytas vaikas? Jos šaltai atsakė: „Matėme“. Tuomet aš pasakiau, jog kviečiu policiją.

O dabar įdomūs faktai... Aš paskambinau į policiją 15.54 val. ir pranešiau, jog smarkiai sumuštas vaikas. Man paaiškino, jog tuojau atvažiuos. Man atsibodo laukti ir aš paskambinau pakartotinai dar du kartus – 16.56 val. ir 17.05 val. bei pasakiau, jog kreipsiuosi į prokuratūrą. Bet įdomiausia, jog taip ir nesulaukiau policijos. Man perskambino 18.55 val. iš numerio 8 616 18400 ir pasakė, jog labai užsiėmę ir kad aš dar palaukčiau. Aš vis laukiau ir sulaukiau dar skambučių iš to paties numerio 20.10 val. ir 20.17 val. Man paaiškino, jog iškviesčiau greitąją pagalbą ir užfiksuočiau vaiko sumušimus. O policija taip ir neatvyko...

Aš, pralaukęs keturias su puse valandos, iškviečiau greitąją pagalbą, kad apžiūrėtų vaiką, nes bijojau, gal yra rimtesnių pažeidimų. Atvykusi greitoji su auklėtoja nuvežė vaiką į ligoninę, kur jį apžiūrėjo chirurgas. Vaikas grįžo iš ligoninės tik 22 val.

Visa Vilniaus policija nerado laiko nuvykti į iškvietimą, kur tyčia sudaužytas 7 metų vaikas?“

Direktorė: nesusitvarkome su vaiko tėvu!

Savo ruožtu Vilniaus 2-ųjų vaikų globos namų direktorė Janina Steikūnienė penktadienį 15min.lt pareiškė, kad įstaigos personalui didžiausias problemas kelia būtent šis vaiko tėvas: „Mes su juo negalim susidoroti.“

Anot ilgametės vaikų globos namų vadovės, įvykiai klostėsi ne visai taip, kaip apie juos viešai pasakoja ponas Vladas, tačiau šis vilnietis nieko klausyti nenori.

Pasak J.Steikūnienės, vos tik 7 metų vaikas pasiskundė patyręs smurtą, jam globos namuose buvo suteikta medicinos pagalba, be to, buvo paskambinta į policiją ir susitarta dėl vizito į nuovadą kitą dieną.

Įdomi detalė: šiuose vaikų globos namuose auga ne tik triukšmą sukėlusio tėvo 7 metų sūnus, bet ir dar dvi mažesnės šio vyro atžalos: berniukas ir mergytė. Vaikai turi ir motiną. Kodėl mažyliai neauga namuose, belieka tik stebėtis.

Juolab tėvas, panašu, yra linkęs savo vaikais rūpintis, tik tą rūpestį gana savotiškai supranta.

Įstaigos vadovė pateikė tokį pavyzdį: ponas Vladas atėjo į globos namus, išnešė juose buvusį vaikų poreikiams skirtą kompiuterį, o vietoje jo pastatė savo. Suprask, geresnį.

Tėvas užvers skundais policiją, prokuratūrą ir teismus

„Ar neturėjo pati direktorė su gydytoja iškviesti policiją ir medikus, kad apžiūrėtų tyčia sudaužytą vaiką? Bet gi jos kažkodėl to nepadarė, ir bandė nuslėpti šį įvykį, bet šiuos faktus aiškinsimės teismuose“, – viešai išplatintame pareiškime grasinimais svaidosi Vladas L.

Jo supratimu, pagal pateiktas nuotraukas, kaip atrodo jo vaiko nugara, galima susidaryti įspūdį, kiek laiko jo sūnus buvo daužomas ir iš jo buvo tyčiojamasi.

Pareiškime Vilniaus miesto 1-ojo policijos komisariato viršininkui vilnietis prašo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl jo sūnaus tyčinio sumušimo.

„Prašau pradėti ikiteisminį tyrimą ir dėl šių globos namų direktorės ir gydytojos veiksmų, kurios bandė nuslėpti šį sunkų nusikaltimą prieš mažametį vaiką“, – rašoma pareiškime.

Maža to, vilnietis žada kreiptis ir į prokuratūrą – dėl policijos veiksmų.

Policijos komentaras

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešųjų ryšių skyriuje penktadienį popiet 15min.lt informavo, kad tai, jog policija iš tikrųjų per 4 valandas neatvyko, nereiškia, kad policija visai nereagavo.

Pažymima, jog jau po pirmojo skambučio pareigūnai užregistravo pranešimą ir pradėjo tirti įvykio aplinkybes. Tyrimas atliekamas iki šiol, tik dar nenuspręsta, ar kelti baudžiamąją bylą.

Sostinės policijos operatyvaus valdymo skyriaus vadovybės duomenimis, tą antradienį sostinėje užfiksuota tikra įvykių lavina: nuo 16 iki 21 val. vien 1-ojo komisariato aptarnaujamose teritorijoje užregistruotas net 31 incidentas.

Pažymima, jog tai nebuvo gyventojų pranešimai apie automobilius, sustatytus ant žolės, ar panašūs mažareikšmiai nesusipratimai. Teigiama, jog policijai visas turimas pajėgas teko mesti siekiant operatyviai ištirti plėšimus, vagystes, be to, aptiktas vienas negyvas asmuo, kurio mirtis buvo panaši į smurtinę.

Įvertinusi, kad globos namuose galimai nuskriaustam mažamečiui medicinos pagalba jau buvo suteikta ir naujas pavojus jam nebegrėsė, policija prioritetus suteikė kitiems, „karštesniems“ iškvietimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius