-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pakvietusi pasivaikščioti įviliojo į pasalą

Liūdnai baigėsi tarpusavio santykių aiškinimasis šešioms Alytuje gyvenančioms nepilnametėms. Viena jų pakliuvo į ligoninę, kitos – į policijos pareigūnų rankas.

Penkiolikmetė paauglė I.R. neįtarė nieko bloga, kai praėjusio ketvirtadienio pavakarę ją pasivaikščioti pakvietė kaimynė ir bendraklasė. Kadangi merginos gyvena Nemuno pakrantėje, jų pasivaikščiojimo maršrutas nusidriekė A.Juozapavičiaus tilto link. Priartėjus prie tilto, iš tamsos išniro keturios ten laukusios merginos, tarp kurių buvo dar dvi penkiolikmetės bendraklasės.

Anot policijos pareigūnų, susitikusios paauglės pradėjo aiškintis santykius. Esą į pasalą įviliotai I.R. kompanija ėmusi priekaištauti dėl neva paskleistų apkalbų. Po žodinių priekaištų ir įžeidinėjimų auka buvo sumušta.

Esą į pasalą įviliotai I.R. kompanija ėmusi priekaištauti dėl neva paskleistų apkalbų. Po žodinių priekaištų ir įžeidinėjimų auka buvo sumušta.

„Egzekucija truko neilgai“, – teigė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Simona Ludavičiūtė. Tačiau patirto smurto žymių nukentėjusiai merginai nuo namiškių akių nuslėpti nepavyko. Kai sumušta penkiolikmetė parėjo į namus, jos brolis iš karto pastebėjo, kad kažkas nuskriaudė seserį ir pasakė tėvui A.R.

Vyriškis apie išpuolį prieš dukrą informavo policijos pareigūnus ir kreipėsi į medikus. Penkiolikmetei Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninės priėmimo skyriuje diagnozuoti galvos ir pilvo sumušimai, gydyti ji buvo paguldyta į Vaikų chirurgijos skyrių.

Tą pačią dieną policijos komisariate dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai aiškinasi, koks kurios paauglės „indėlis“ smurtaujant prieš bendraamžę. Už tokį nusikaltimą jos gali būti nubaustos viešaisiais darbais, bauda arba laisvės apribojimu iki 1 metų. Tačiau bausmių gali ir neprireikti, nes neretai tokiais atvejais abi pusės susitaiko ir ikiteisminis tyrimas nutraukiamas.

Anot S.Ludavičiūtės, tiek nukentėjusios merginos, tiek jos skriaudėjų šeimos yra tvarkingos, nepriekaištingos reputacijos.

Pareigūnams nerimą kelia padažnėję smurto atvejai tarp merginų. „Pastebėta, kad taip santykius aiškinasi 7–9 klasių moksleivės. Įprasta konfliktų vieta – mokyklos tualetas. Dėl minėtoje vietoje vykstančių “sąskaitų suvedimų„ kai kurios paauglės net vengia užsukti į tualetą, nes baiminasi dėl savo saugumo ir nenori tapti nemalonių incidentų liudininkėmis. Kai kurios nepilnametės renkasi kitą kovą su priešininkėmis – siuntinėja įžeidžiančias SMS žinutes ir grasina susidoroti“, – teigė S.Ludavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius