Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 26 /13:36

Palangos policijos viršininkas A.Katkauskas įtariamas padėjęs atgauti atimtą vairuotojo pažymėjimą

Trečiadienį Policijos departamentas pranešė 15min, jog Palangos policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba. Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau kol kas A.Katkauskas nėra nušalintas nuo pareigų. Tuo tarpu į tarpininkavimo istoriją galbūt yra įsivėlę ir daugiau policijos pareigūnų.
Palangos policijai vadovaus A.Katkauskas.
Palangos policijos viršininkas Alvydas Katkauskas. / 15min nuotr.

Piktnaudžiavo tarnyba ne dėl kyšio

„Tyrimo metu orientuotasi į asmenis, kurie daro poveikį teisėsaugos institucijoms. Tai yra tarpininkai, kurie padeda žmonėms siekiantiems išvengti atsakomybės. Mes žiūrėjom į jų vykdomas nusikalstamas veikas ir nustatėm šį faktą“, – sakė Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas.

Įtariama, jog šiemet A.Katkauskas tarpininkui ir nežinomam asmeniui neteisėtai padėjo „išspręsti problemą“ – susigrąžinti teismo atimtą vairuotojo pažymėjimą anksčiau laiko.

„Apie sumas, ryšius ir sąsajas nekalbėsime. Tai yra tyrimo duomenys“, – sakė E.Jablonskas.

Neoficialiomis žiniomis, už neteisėtą pagalbą tarpininkui ir nežinomam asmeniui A.Katkauskas gavo ne kyšį, o kitokios asmeninės naudos.

Anot Imuniteto valdybos viršininko, tikėtina, jog bus pareikšti ir papildomi įtarimai į tarpininkavimo istoriją įsivėlusiems asmenims.

A.Katkauskui pareikšti įtarimai

Kaip 15min informavo Policijos departamentas, spalio 26 d. Palangos miesto policijos komisariato viršininkui A.Katkauskui įteiktas pranešimas apie įtarimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str. 2 dalį – dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

„Šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl pareigūno laikino nušalinimo nuo pareigų“, – teigiama Policijos departamento pranešime spaudai.

Kitaip tariant, prokuroras kreipėsi į teismą, prašydamas nušalinti Palangos policijos viršininką iš pareigų. Savo ruožtu, A.Katkauskas pasirašė pasižadėjimą neišvykti iš šalies, kol sprendžiasi jo likimas.

Tarpininkavimo istorijoje – ir kiti pareigūnai

Į skandalą yra įsivėlę ir keletas kitų policijos pareigūnų. Kartu su įtariamais civiliais kol kas jie apklausiami tik kaip specialieji liudytojai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriuje jau pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str. 2 d., 226 str. 1 ir 2 d. – dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba bei prekybos poveikiu.

15min primena, jog prieš tapdamas Palangos policijos viršininku 2011 metais, A.Katkauskas vadovavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybai.

Palangoje jis pakeitė iki tol viršininko postą užėmusį Jurgį Kažį, kuris 2010-aisiais įvykusioje avarijoje buvo girtas ir trukdė pareigūnams organizuoti tyrimą, todėl buvo atleistas iš Palangos policijos komisariato viršininko pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius