-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Palangos savivaldybė: atrakcionas, kuriame įstrigo vaikai, veikė be leidimo

Ketvirtadienio rytą dvi mergaitės, trečiadienį vakare Palangoje buvusios įkalintos užstrigusiame atrakcione, dar gulėjo ligoninėje. Vienos būklė – itin sunki.
Užstrigęs atrakcionas įkalino vaikus.
Užstrigęs atrakcionas įkalino vaikus. / Rolando Žalgevičiaus nuotr.
Temos: 2 Vaikai Atrakcionai

Naujienų portalas 15min.lt skelbė, kad trečiadienį vakare Palangoje užstrigo atrakcionas-centrifuga „Move it“, o jame linksminęsi žmonės – devyni vaikai – apie valandą liko kabėti žemyn galva nemažame aukštyje. Vaikai patyrė šoką, skundėsi dėl aptirpusių galūnių, dvi mergaitės buvo nuvežtos į ligoninę.

Palangos miesto savivaldybės atstovai teigia, kad olandų atrakcionai vykdė veiklą neturėdami tam leidimo. Savivaldybė nuo pat pradžių nepritarė atrakcionų įkurdinimui J.Basanavičiaus gatvėje. Tačiau olandų kompanija teismų nutartis vis apskųsdavo. Istorija kartojasi jau kelintą sezoną.

Palangos mero pavaduotojas Saulius Simė piktinosi institucijomis, kurios pritaria atrakcionų veiklai, nepaisydamos to, kad miestas leidimo neduoda.

„Mes esame padarę visus veiksmus, ką tik galėjome. Tačiau taip likome kovoje vieni. Olandai mums palankų teismo sprendimą apskundė, tad procesas įstrigęs“, – teigė S.Simė. Ketvirtadienį jis kreipėsi į Palangos komisarą su drastišku pasiūlymu aptverti atrakcioną „Stop“ juosta ir neįleisti į šią vietą žmonių. Aiškinamasi, ar teisės aktai tokiam drąsiam žingsniui neprieštarautų.

S.Simė jau anksčiau „15min“ teigė, jog Palangos valdžia susirūpinusi dėl atrakcionų, kurių dauguma moraliai ir fiziškai pasenę. „Vakarų šalyse tokių gargarų jau nebepamatysi“, – teigė jis.

Šis incidentas priminė kitą nelaimę, nutikusią per Jūros šventę. Tuomet atrakcionas užsidegė. Laimei, žmonės tuomet nenukentėjo. Tylos siena atsitvėrę atrakciono prižiūrėtojai jau kitą dieną iš Klaipėdos centro dingo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius